Er vandmelon en frugt?

Vandmelonen er kendt i hele verden og er meget svær at dyrke. Men er det egentlig en frugt? Jeg besvarer spørgsmålet i dagens indlæg på HELSEBOOST.

Vandmelon på bræt

Er vandmelon en frugt?

Vandmelonen er en af de mest kendte eksotiske frugter overalt i verden. Vandmelon er en frugt der er meget svær at dyrke. Man siger at selv i drivhus på en varm sommer skal der meget held til hvis det skal blive til noget. Jorden skal være meget fugtig, luften tør og der skal være meget sol for at vandmelonen trives bedst. Vandmelonen bliver derfor primært dyrket ved middelhavet i dag.

Vandmelonen selv

Der findes omkring to forskellige slags vandmeloner som er tilpasset til de forskellige klimaer der hvor de dyrkes. De to forskellige slags meloner er Almindelige vandmeloner som er de store grønne vi køber i supermarkedet og vildtvoksende meloner som findes i varme lande, disse er for det meste meget mindre. De vildtvoksende findes i mange forskellige versioner, de er alle sammen tilpasset til deres klima. Vildtvoksende meloner kan også findes i nogle ørkener. Der findes også andre slags meloner som honningmeloner, men de er for en kategori for sig selv.

Indmaden i en vandmelon kaldes for kød og kødet skal være rødt med sorte kerner, skallen er grøn og glat når den er moden. Selve vandmelonen er omkring 90% vand og man plejer at tjekke modenheden ved at banke let på skallen. Det skal give en rungende lyd som fortæller at den er klar til at blive spist.

Vandmelon i mad

Vandmelon kan bruges på mange måder. Man kan lave vandmelonssaft fordi at der er så meget saft i melonen, eller lade kødet i melonen optage en anden for væske som, saftevand eller spiritus til en fest. Dette kan gøres 24 timer før og man kan så skære vandmelon stykker ud som man ville normalt og spise med en ny smag. Lad jer ikke narre af vandmelonen. Hvis man bruger noget som vodka i vandmelon er procenterne det samme som normalt, man burde under ingen omstændigheder køre bil efter at have indtaget spiritus, heller ikke fra vandmelon.

Vandmelon kan også bruges som normal snack sammen med frugtsalat eller som snack på et spyd med andre lækre sager som bær og frugter.

Vandmelon er en lækker frugt der kan bruges til mange ting og den er en utrolig lækker eksotisk frugt.