Er Tomat en frugt?

Tomaten er en lækker rød frugt, som virkelig har fundet plads i danskernes hjerter, hvor den spises hele året rundt. Tomaten gør sig godt i en lang række opskrifter, men overraskende få ved faktisk hvorvidt om tomaten er en frugt eller ej.

røde tomater

Er tomaten en frugt?

økologiske tomatfrø

Tomaten er en frugt.

En frugt, som er let at dyrke og derfor også er super populær i de danske køkkenhaver. Den kan både gros i drivhus eller ude i haven, og er utrolig velsmagende. Selve planten har lange grønne stilke, som strækker sig ud fra roden af planten. Tomatplanten har et utroligt stærkt rodnetværk, hvilket bevirker at planten skal have rigtig meget vand for kontinuerligt at vokse, samt producere nye lækre tomater.

Stilken har mange tætsiddende hår og for enden af dem er bladene hvor tomaten vokser sig stor, flot og rød.


Læs mere om tomatfrø.


Kort levetid – men fantastisk smag

Når man kigger nærmere på levetiden for en tomatplante, så er tomaten en enårig plante, hvilket betyder at den kun får frugt én gang om året, hvorefter at du smider planten ud og gør klar til at plante om igen. Så de skal udskiftes en gang årligt så nye kan plantes ved sommertid.

I midten af sommeren begynder der så småt at vokse små grønne bær på tomatplanten. Bærrene vokser sig gule, så orange og til sidst røde ved modenhed, hvorefter at de er helt fantastiske til mange forskellige anledninger. Brug dem som salat, måske til et stykke rugbrød eller noget helt andet; mulighederne er om ikke andet mange med den klassiske frugt; tomaten.

Læs blandt andet også: Er Avocado en frugt?