Er peanuts sunde?

Peanuts er en ægte vinder-snack. Mange danskere holder af peanuts, og man forstår da også godt hvorfor. Det store spørgsmål i dette indlæg er så - er de egentlig sunde?

hvid skål med peanuts

Hvad er peanuts egentlig?

Peanuts er en jordnød og jordnødder går ikke ind under kategorien nødder, de er faktisk det man kalder for bælgfrugter. Bælgfrugter er en anden form for nød og de er normalt meget billigere end f.eks. nødder eller mandler. Det er der dog ikke noget dårlig ved – tværtimod så har bælgfrugter som peanuts lige så mange mineraler og vitaminer som nødder og mandler. 

Peanuts er en af favorit-snack blandt mange. 

Den sunde peanut

Peanuts har et større indhold af fedt, men de feder ikke så meget som andre nødder. Peanuts har mange proteiner og mineraler, samt et højt indhold af kalium, calcium, jern, magnesium og kalorier. Det betyder at peanuts kan give en god mæthedsfornemmelse og derved medvirke til at holde maven sund og rask.

Peanuts kan også være gode mod vægttab, på grund af den lave fedtprocent, men stærke mæthedsfornemmelse.

Peanuts siges også at kunne mindske risikoen for at få tarmsygdomme med 58% hos kvinder og 27% for mænd. Det viser en befolkningsundersøgelse.

JA – peanuts er sunde og det er godt at spise peanuts og mange andre jordnødder.

En ret med peanuts som snack

Peanuts kan anvendes i mange forskellige slags madretter, men er også super velegnede i sig selv som en snack. Ydermere ser man også ofte peanuts indgår i proteinbarer.