Er nødder sunde?

Nødder er fantastiske som sncacks, men er de egentlig sunde? I dette indlæg gør jeg dig en lille smule klogere på nødder, hvad de indeholder og hvordan man kan anvende dem.

mandler i en skål

De forskellige nødder

Der findes mange forskellige nødder. Afhængig af hvilken type nød der er tale om, varierer den enkeltes nøds næringsindhold. Udover mange nødder er rige er på antioxidanter, vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer, har flere af dem også en helt fantastisk smag. Nogle af de forskellige nødder som findes kan du se herunder. 

Pistacienødder: Kendt for deres kalorieholdige indre og nødden er derfor fantastisk som mættende snack at have med på farten. 100 g pistacienødder har omkring 557 kalorier fra mættede og sunde fedtsyrer og den har også et højt indhold af E-vitamin og B-vitamin. Pistacienødder er gode i en ret som ikke har for mange kalorier. 

Mandler: Har et højt indhold af E-vitamin og de er i øvrigt rige på fibre, calcium og magnesium. Deres proteinindhold er stort og bidrager til at holde blodsukkeret stabilt. Ydermere er mandler også en god kilde til jern. 

Personligt er jeg også ret vild med at sammensætte mandler med rosiner, for at få en sødme frem. Det er en sund snack, man nemt kan have med på farten.

Hasselnødder: Har et højt indhold af kostfibre, der mætter godt. Hasselnødder kan også være medvirkende til at forebygge alvorlige sygdomme som depression og alzheimers. Hasselnødden har et højt indhold af B-vitamin. 

Nødder her og nødder der

Ja – nødder er sunde, der findes utroligt mange forskellige slags nødder og derfor har de alle sammen forskelligt indhold af fibre og næringsstoffer. Det er derfor godt at tjekke hvad nødden indeholder, for at blive klogere på den enkelte nød.