Er mandler sunde?

Mandler kan bruges på mange forskellige måder - det er lige fra barer, salater, smoothies eller bare for sig selv. Men er de egentlig sunde? Det svarer jeg på i dette indlæg. Husk at du altid kan følge os på de sociale medier (Facebook & Instagram) hvor vi jævnligt deler tips inden for sundhed og velvære. Disse tips er altid udarbejdet af en ekspert på området.

Mandler

Mandler er den sunde yndlingssnack

Der er mange gode grunde til at spise mandler dagligt, men her er et par stykker. Mandler har en god mæthedsfølelse og de er super lette at have med på farten i en lille pose. Ydermere er de sunde og tilfører vigtige mineraler til kroppen. De kan fås i mange forskellige varianter – herunder blandt andet med salt og lakrids. Personligt synes jeg dem med lakrids er super lækre. 

Hvad består mandler egentlig af?

Faktisk anbefales der at man spiser omkring 50-100 gram nødder om dagen.

Nødder findes blandt andet som mandler, valnødder, jordnødder m.fl.

Fælles er at mandlen kan være behjælpelig med, at holde maven slank, og hjælpe med fordøjelsen.

Den lille nød er især kendt fra julen, hvor den bruges i risalamande, eller som brændte mandler, der i denne højtid kan købes i alle landets gågader.

Kan også anvendes til morgenmaden

Mandler kan også bruges til morgenmaden. Får man eksempelvis yoghurt, eller en hjemmelavet smoothie til morgenmad, kan mandlen sagtens drysses ovenpå. Endvidere findes der et hav af forskellige müesli-opskrifter, hvor mandlen kan indgå. 

Mandler gavner fordøjelsen og indeholder vigtige stoffer som E-vitamin, B2-vitamin, Jern, Magnesium og Malk, som alle er essentielle for at kroppen fungerer optimalt. Det er ikke nødvendigt at tage skrællen af mandlen, før den spises, men det er vigtigt at være bekendt med at skrællen indeholder fytin, der gør den sværere for kroppen at optage mineralerne. Dog er der ingen grund til yderligere bekymring, med mindre man spiser RIGTIG mange mandler dagligt.