Er jordbær en frugt?

Jordbær er en meget populær spise blandt danskere. Men hvad er det egentlig? Er det en frugt, en grøntsag eller noget helt tredje. Følg med her og få svar på dette.

jordbær på et bræt

Jordbær i Danmark

Danmark er et jordbærland – og nogle mener endda at verdens bedste jordbær findes i Danmark. Men hvad er et jordbær helt præcist? Er det en frugt, nød, bær eller måske noget helt andet? Vi prøver at gøre dig lidt klogere på jordbærret i dette indlæg. 

På en varm sommerdag, er der næsten ikke noget bedre end et jordbær. De smager helt fantastisk, også er der faktisk rigtig mange gode vitaminer i et jordbær.

Spørg man en botaniker, vil man hverken kalde et jordbær for en frugt, eller en nød – men for en flerfoldssamfrugt. Deri ligger der, at et jordbær både er et bær, hvor der udenpå sidder nødder. Nødderne er de små sorte, som man kan se i jordbærret. Dog vil man i daglig tale aldrig bruge ordet flerfoldssamfrugt, med mindre man virkelig er botanisk nørd. Derfor kalder man typisk bare jordbærret for et bær. Det kan vi da allesammen forholde os til.

Med den information, kan du næste sommer roligt dele din nye jordbærviden med dine venner. Og hvis du var bekendt med denne information på forhånd, kan du med fordel dykke ned i nogle af vores andre indlæg på HELSEBOOST.

Læs blandt andet indlægget: Er tomaten en frugt? 

Tak fordi du læste med.