Er græskar en frugt?

Græskar er en slægt under græskar-familien og den stammer oprindeligt fra den subtropiske og tropiske del af Amerika. Her har græskarret været dyrket i mange generationer. Der findes ca. 13 forskellige arter af græskar og de har alle forskellig form og farvenuance.

Græskar på græs bane

Græskars oprindelse

Selve planten har lange, grønne og tynde grene som ligger krybende hen ad jorden. Selve planten har nemlig ikke en stamme til at holde sig oppe, men en masse grene som delvist ligger på jorden. På planten gror græskarret som et lille grønligt eller gulligt bær, som vokser i størrelse. Det går fra grønt, til gult, til orange og når græskarret er stort og virker modent, kan man tjekke græskarrets modenhed ved at slå let på ydersiden. Den skal gerne være hård og lyde robust.

Er græskar en frugt?

Nej, det er det ikke. Græskar er ikke en frugt, men et bær og det kan forvirre mange fordi det virker som en frugt. Selve bærret kan man benytte til meget madlavning og udnyttelse fordi græskar har en saftig smag og en god robust tekstur, der eksempelvis kan anvendes til græskarlamper. Det er ikke alle arter af græskar som alle har kerner i sig og det gør også at der er forskellige anvendelses muligheder, efter hvilken art af græskar der bruges.

Hvad kan græskar bruges til?

Man kan udnytte både kernerne, indmaden og nogle gange skallen i madlavning. Man kan lave græskarsuppe, græskarsalat og græskarboller. Det er bare nogle få af de muligheder der er i græskar. Græskars tekstur gør at det også kan ristes og virke godt i en dejlig ret.

Græskar er en lækker ingrediens som er et godt bær at inkludere i maden.