Er der gluten i chokolade?

Indeholder chokolade gluten? I dette indlæg vil der blive skrevet om hvad chokolade og kakao indeholder.

chokolade i en skål

Hvad er der i chokolade?

Vi er vilde med chokolade i Danmark – og det forstår man måske også godt hvorfor.

På markedet findes der forskellige typer af chokolade – herunder: hvid, lys og mørk chokolade som er de tre grupper. Farven er afhængig af hvor meget kakaotørstof der i kakaoen. Hvid chokolade har intet tørstof, hvor mørk chokolade kan have helt op til 80-90% kakao i sig.

Kakaoen har en meget stimulerende og opkvikkende effekt. Det kan bruges til varm kakao, som mad i sig selv eller som nydelsesmiddel til andre madretter.

Men er der gluten i kakao?

Nej, det er der ikke. I hvert fald ikke det rene.

Men det kommer meget an op hvad for noget chokolade du skal have at spise. Helt rent chokoladepulver og chokoladeplader, er der ikke gluten i, men så snart du skal have f.eks. en fyldt chokolade som er købt, er der højest sandsynligt gluten i. Det kommer meget an på produktet. Mange chokoladebarer og -plader er der gluten i, men der er heldigvis også en del uden, så hvis du er glutenallergiker, skal du nok vælge noget chokolade som Toblerone eller Daim. 

toblerone gluten fri chokolade

Det er vigtigt at holde øje med bagsiden af produktet og læse hvad der er i. Hvis du laver dit eget chokoladeovertræk til en kage ud af ren chokolade, så kan du være helt rolig. Men er det klargjort overtræk er det vigtigt at holde øje med indholdet.

Hvad hvis man ikke er sikker på produktet?

Godt du spørger. Det er nemlig vigtigt at hvis man ikke er sikker på om der er gluten i produktet, bør man spørge i forretningen eller finde en indpakning der er mere tydelig.