Er dadler sunde?

De smager helt fantastisk, og der findes et hav af muligheder når man snakker dadler. De er både gode helt for sig selv, men kan også anvendes i bagning, eller i de populære raw-kager. Tak fordi du læser med.

Skål med ananas, jordbær, bananer og dadler

Hvad er godt ved dadler?

Dadler er en af de mest populære tørrede frugter i Danmark, og det forstår man måske også godt hvorfor… De smager jo fantastisk! 🙂

Dadler er en lækker snack, og et godt alternativ til andre mere usunde muligheder. For eksempel undgår du raffineret sukker, som både slik og flere læskedrikke indeholder. 

Dadler indeholder ikke særlig meget fedt, men det fedt det indeholder er til gengæld nogle rigtig vigtige fedtstoffer som kroppen har brug for. Dadler har også et højt indhold af kalium som bidrager til et optimalt nervesystem. Ydermere har dadler et højt indhold af kostfibre og næringsstoffer som Vitamin A, B og C, Kalcium, Jern og Magnesium. Derfor er det slet ikke nogen dårlig idé, at spise dadler til morgenmad, eller medbringe dem som snack på arbejdet.

Dadler gør kroppen glad

Forskning har vist at dadler giver bedre søvn, mindskning af risiko for hjertekarsygdomme, optimerer fordøjelse og generelt holder maven glad. Udover de mange vitaminer dadler indeholder, som du læste om i ovenstående afsnit, er dadlen også rig på en række mineraler som Jern, Kalium, Kalcium, og Magnesium.

Dadler i madretter?

Dadler har en meget cremet og lækker tekstur, og den er derfor meget populær sammen andre cremede ting eller som topping til at gøre en salat lidt mere saftig. 

Mysli, yoghurt og andre morgenmadsprodukter er også utrolig lækre sammen med dadler. Ud over en rigtig delikat smag, så har den altså også en sundhedsmæssig effekt.