Er citron en frugt?

Hvad er en citron? Vi beskriver citronen i dette indlæg og i hvilket sammenhænge kan citron bruges.

Sponsoreret indhold
Citron på en tallerken

Hvad er en citron?

Citronen stammer fra det nordlige Indien, hvor den har været dyrket i mange tusinde år. Citronen er dog først kommet til Danmark engang i 1500-tallet, hvor den i begyndelsen ikke rigtig blev regnet for noget. Det var først i omkring 1700-tallet at den rigtig kom ind i de danske køkkener. I dag bliver citroner primært dyrket i Californien og ved Middelhavet.

Er citronen en frugt?

Ja! Citronen er en frugt.

Det lille citrontræ kan have en højde på omkring 3-6 meter. Træet blomstrer året rundt og når det blomstrer, har træet flotte grønne blade, grenene har torne på siden. Citronen vokser ud fra træet og er æggeformet, gult og med en ca. 3 mm tyk skrald.

Eftersom træet bærer frugt så mange gange om året, er den god at dyrke derhjemme.

Selve frugten er nemlig rigtig god i al mulig mad.

Mange er begyndt at drikke vand med citronsaft, da det både booster ens indtag af C-vitamin, er rigt på calcium, hjælper med at rense kroppen for giftstoffer og hjælper med fordøjelsen.

Hvad kan Citron bruges til i mad?

Citronen kan bruges til stort set al slags mad. Citronsaft er virkelig udbredt, hvis man ikke er meget for at købe hele citronen og presse saften ud af dem. 

Citronen giver en virkelig god smag til maden. Den skaber en surhed, som gør maden meget mere frisk at spise. 

Citronen er specielt god til kød som f.eks. kylling og fisk men også oksekød. Citronen fremmer smagen i kødet, men også fremragende til citrontærte

Citron er også meget god til desserter – såsom kage eller i en citronformage. Citronen kan også anvendes, hvis kagen er blevet for sød – på den måde skabes der en god balance.