Er Ananas en frugt?

I dette indlæg besvarer jeg spørgsmålet om en ananas er en frugt.

3 styk ananas

Hvad er specielt ved en Ananas?

En Ananas er en stivbladet roseplante, hvis blomstre er samlet og formet som en kogleformet skal. Ananassen er specielt udbredt og dyrket i Sydafrika. Ananassen indeholder en proteinrig saft som er rigtig velsmagende at spise. Den proteinrige saft i ananassen gør at den er utroligt velegnet til at marinere kød med. Saften er nemlig god til at få alt smagen ind i kødet ved at nedbryde overfladen, så den lettere kan modtage smagsstoffer. Der findes utrolig mange gode og lækre marinader af kød, hvor ananas bruges til at få smagen til at sidde i kødet.

Er det så en frugt?

Ja, ananas er en frugt.

Der findes to hoved arter af ananas – dværg ananas og almindelig ananas, som er den man finder i mange supermarkeder. Selve frugten kan veje op til 5 kilo når den er moden og frisk. Den friske frugt dufter modent, sødt og stærkt.

Hvad kan ananas bruges til i mad?

Ananas høje proteinindhold gør at den er ideel at bruge til snack, eller et mellemmåltid. 

Selve frugten i sig selv er også virkelig velsmagende at bruge i mad med mælkeprodukter som is, ost, yoghurt, softice m.m. 

Ydermere kan den bruges sammen med nødder og andet, for at få den her friske og saftige smag frem, kombineret med nøddens sprøde inderside. 

Du kan se om en ananas er moden, hvis den har en gullig/ orange farve. Ydermere kan du dufte til ananassen, og hvis den har en sød og sommerlig duft, er det også et tegn på at den er spiseklar. Sidst men ikke mindst, kan du tage fat i ananassens blade, og hvis du nemt kan plukke dem ud, er det ligeledes et tegn på ananassen er moden.

Ananas kan købes året rundt i supermarkederne.