Er agurk en frugt?

Få information omkring Agurken. Er det virkelig en frugt eller er det en grøntsag? Lær omkring de forskellige agurker og hvad de bruges til.

Grøn agurk

Hvad er en agurk egentlig?

Agurken er en saftig grøn frugt, som er kendt af mange fra deres madpakker. Agurken er en god frugt i mange salater og den er kendt for at være utrolig saftig. Men hvilken slags spise er agurken egentlig?

Agurken er en frugt. Dette er trods at agurken botanisk set er kendt som et bær, fordi planten minder så meget om andre bær producerende buske.

Som andre typer af frugter, så findes der også forskellige variatoner af agurk planten. Slangeagurken som den hedder, er den vi oftest køber i supermarkedet, hvorimod drueagurken er den som oftes bruges til syltede agurker. Asienagurk bruges hovedsaligt til asier, men den er ikke særlig udbredt.

Alle kan dyrke deres agurker selv. De kan dyrkes hjemme i haven og trives bedst i sommer og efterårs perioderne. Agurken kan dyrkes i drivhus og i haven, hvor den ender som en rigtig velsmagende frugt når den er færdigdyrket. Selve frugten starter som en lille gullig ært og den vokser sig derefter grøn og længere.

Smagen af meget afhængig af hvor og hvordan den er dyrket, men frugten er meget saftig da selve agurken er omkring 95% vand. Smagen kan ændre sig ud fra hvor tør sommeren har været eller hvis planten har fået for meget vand.

Agurken er en utrolig velsmagende frugt, som er lækker at have som en del af retten.