Smagen af sommer i april

Byd sommeren velkommen allerede nu. I hvert fald kan du med denne nemme og lækre opskrift på en ananas-jordbær-smoothie få fornemmelsen af sommer i dag.

Lækker sommer smoothie

Lækker sommer-smoothie på 2 min

Måske gør du ligesom jeg. Plukker kilovis af danske jordbære i højsæsonen, fryser dem ned, og bruger dem til lækre og sommervenlige-smoothies, når det lige giver mening. Hvis ikke, kan jeg på det varmeste anbefale dig at gøre dette, når sommer- og jordbærsæsonen igen rammer. Et dansk jordbær er efter min mening fås bare ikke bedre. Jordbærens creme a la creme

Udover jordbærrene, skal du også komme rigelig med ananas i. Jeg bruger ca. 3 cm ananas i denne.

  • En håndfuld jordbær (danske)
  • 3 cm ananas (her foretrækker jeg en frisk ananas)
  • 1/2 æble
  • 1/2 banan (bidrager til en cremet konsistens)
  • 1/2 tsk lakridspulver (økologisk)
  • 300 ml væske (ris, havre eller mandelmælk)
  • Tilsæt evt. nogle isterninger
  • Ekstra lille detalje – strøg nogle chiafrø ovenpå

Bemærk den lille detalje af lakrids. Dette er måske mere en personlig præference, end det er en delikatesse, men jeg synes virkelig at lakridsen kan noget i denne friske sommer-smoothie. Den giver lige et lille spark af lakrids, som jeg synes går utrolig godt sammen med den her friskhed der fås gennem ananassen og jordbæerne. 🍓🍍

Du kan prøve både med og uden lakrids og dele din feedback herunder. Rigtig god fornøjelse.