Smagen af sommer i april

Byd sommeren velkommen allerede nu. I hvert fald kan du med denne nemme og lækre opskrift på en ananas-jordbær-smoothie få fornemmelsen af sommer i dag.

Lækker sommer smoothie

Lækker sommer-smoothie på 2 min

Måske gør du ligesom jeg. Plukker kilovis af danske jordbære i højsæsonen, fryser dem ned, og bruger dem til lækre og sommervenlige-smoothies, når det lige giver mening. Hvis ikke, kan jeg på det varmeste anbefale dig at gøre dette, når sommer- og jordbærsæsonen igen rammer. Et dansk jordbær er efter min mening fås bare ikke bedre. Jordbærens creme a la creme

Udover jordbærrene, skal du også komme rigelig med ananas i. Jeg bruger ca. 3 cm ananas i denne.

  • En håndfuld jordbær (danske)
  • 3 cm ananas (her foretrækker jeg en frisk ananas)
  • 1/2 æble
  • 1/2 banan (bidrager til en cremet konsistens)
  • 1/2 tsk lakridspulver (økologisk)
  • 300 ml væske (ris, havre eller mandelmælk)
  • Tilsæt evt. nogle isterninger
  • Ekstra lille detalje – strøg nogle chiafrø ovenpå

Bemærk den lille detalje af lakrids. Dette er måske mere en personlig præference, end det er en delikatesse, men jeg synes virkelig at lakridsen kan noget i denne friske sommer-smoothie. Den giver lige et lille spark af lakrids, som jeg synes går utrolig godt sammen med den her friskhed der fås gennem ananassen og jordbæerne. ??

Du kan prøve både med og uden lakrids og dele din feedback herunder. Rigtig god fornøjelse.