3 gode råd til sunde tænder

Det er vigtigt med god mundhygiejne, men hvordan bærer man sig egentlig ad med det? I denne artikel giver vi dig 3 gode råd til sunde tænder.

Sponsoreret indhold
sunde tænder

Tænder er måske noget, de fleste ikke rigtig tænker over. Jo, man børster dem som man skal, men man glemmer lidt, hvor sårbare tænderne egentlig er. Derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du får sundere tænder.

De almindelige råd

Tandlægerne undervurderer ikke, når de siger at man skal huske at bruge tandtråd, og huske at børste dem i hvert fald 2 gange om dagen. Tandtråd er meget vigtigere, end de fleste tror. Måske ved man godt at det er vigtigt, men får det ikke gjort alligevel. Tandtråd er mest af alt forebyggende, da det når ind til de steder tandbørsten ikke når. Derudover kan tandtråd også forebygge tandkødsbetændelse, som mange måske ikke tænker over i hverdagen. Det kan forebygge tandkødsbetændelse, men hvis man ikke bruger tandtråden ordentligt, kan man i stedet skade sit tandkød. Det er derfor vigtigt at bruge det ordentligt.

Valg af tandlæge

Ens tandlæge kan også påvirke tilstanden af dine tænder. Hvis du har en tandlæge med lang ventetid, kan der hurtigt opstå noget, som ikke får den behandling der kræves hurtigt nok. Selv hvis der bare bestilles en tid til noget mindre alvorligt, kan det med den lange ventetid udvikle sig til noget værre. Som tidligere nævnt er tænderne mere sårbare end vi umiddelbart tror, og de gror altså ikke tilbage igen, hvis man forsømmer dem. Derfor er det vigtigt at sørge for at man har en tandlæge med kort ventetid, og en med høj faglighed, så man også føler at de ved hvad de laver. Specielt hvis man har en fobi for tandlæger, er det vigtigt at man kan være sikker på, at der er blevet taget hånd om det, når man kommer hjem. En flink og forstående tandlæge er også nøglen, så man kommer af sted til tandlægen. Med en tandlæge i Horsens er man garanteret kort ventetid, høj faglighed og et venligt personale.

Valg af tandpasta

Noget af det bedste vi gør for vores tænder i løbet af dagen, er at børste dem. Men tandpastaen har også noget at sige om dine tænders sundhed. Man skal gerne undgå tandpasta med slibemiddel, da det slider emaljen af tænderne. Derudover er det en god idé at skylle munden, hvis man skal børste tænder kort tid efter man har drukket sodavand, da sodavandet sætter sig på tænderne, og kan beskadige dem, hvis det bliver børstet ud over det hele. Hvis du skal have den helt rigtige tandpasta, skal det være med fluor i. Det forebygger caries, og styrker emaljen, så der er en del fordele i fluor. Derudover skal du ikke skylle munden efter at have brugt denne tandpasta, da fluoren også virker efterfølgende. Hvis du drikker efterfølgende, skyller du det væk.