Yoga for mænd – Det er også for dig!

Måske er du en “ægte mand” som ikke tænker, at yoga kan være noget for dig. Vi vil næsten vædde hvad som helst om, at du kan få meget mere ud af det, end du lige går rundt og tror. Yoga har nemlig en lang række fordele både på psyken såvel som det fysiske. Derfor har vi her prøvet at lave en artikel, som lister nogle af de allerbedste fordele ved at lave yoga som mand. Selvom der er forskel på vores to køn, er vi trods alt stadigvæk mennesker. Pointen er, at der er en årsag til, at kvinder dyrker yoga i så stor stil, som de gør. 

yoga for maend

Derfor er yoga rigtig godt for mænd såvel som kvinder


  • Yoga forbedrer for det første ens fleksibilitet, hvilket har en effekt på alt for fysisk aktivitet til daglig velbefindende
  • Du får et længere liv, da din krop bliver sundere både fysisk og mentalt
  • Dine tidligere skader kan i teorien blive minimeret eller helt forsvinde 
  • Din udholdenhed og seksuelle lyst forbedres
  • Styrker dig i din styrketræning, da yoga især hjælper på din holdning, struktur og core-muskler 
  • Yderligere kommer du til at føle dig yngre, fordi du bruger kroppen på måde, du aldrig nogensinde har gjort før 
  • Måske møder du en anden sød kvinde til yoga holdet, fordi alle andre mænd er skræmt væk

Vi lever i et nyt årti, hvor yoga altså er blevet normalt for mænd

Myten om at kvinder er de eneste som dyrker yoga er altså ikke sand længere. Vores kroppe er stort set ens, og når det kommer til fordelene er de altså ens for begge køn. Derfor kan mænd få meget mere ud af det, end de egentlig går rundt og tror. 

Grunden til nogle mænd tænker, yoga ikke er for dem, kan måske være fordi de tror, at det er for feminint. Landet forholder sig faktisk lidt anderledes: Ved at du viser, at du forstår, hvor godt yoga er dig, kommer du tværtimod i et godt lys hos det modsatte køn. Kvinder elsker mænd, som er i kontakt med sig selv, og som ikke er bange for at udforske nye ting. Yderligere ved det godt, hvilke fordele yoga tager med sig. Især i forhold til det med det seksuelle, hvilket jo netop styrker din mandighed. 

Så hvad venter du på? Hellere kom i gang med yoga for mænd i dag i stedet for i morgen. Slutteligt er det altså aldrig nogensinde for tidligt at starte med at dyrke yoga eller for den sags skyld hvilken som helst fysisk aktivitet. Selv hvis du er over 80 år, har styrketræning, konditionstræning eller hvad det nu kan være en lang række fordele for dig. Både med hensyn til det fysiske, og at du dermed nok kommer til at have et længere liv, men i allerhøjeste grad også taget det mentale i betragtning. Bevægelse udløser serotoniner, endorfiner og mange andre stoffer, som kommer til at give dig en følelse af velbehag. Med andre ord kommer du ikke bare til at få et længere liv, men de år du får bliver også meget mere behagelige. 


Er yoga for mænd?

Ja, i allerhøjeste grad. Yoga er også for mænd, men det handler om at du kommer på det rigtige hold og får den rigtige præsentation. Bliv klogere på hvordan du kommer i gang i indlægget her.

Hvad er yoga godt for?

Yoga er godt for flere forskellige ting, men blandt udholdenhed, styrketræning og ikke mindst fleksibilitet. Det er godt for kroppen, og kan have nogle fantastiske egenskaber som supplement til din generelle træning.

Hvordan kommer jeg i gang med yoga?

Det er egentlig ganske simpelt, eftersom der findes yoga-hold i hele Danmark hvor der et fitnesscenter. Undersøg det i dit lokalområde og hop på et hold – vær dog opmærksom på forskellige yogatyper der findes.