Yin Yoga øvelser – Derfor er det populært

Yoga i sig selv er blevet meget populær af en årsag. Det er en utrolig god måde at forøge ens krops smidighed på samtidig med, at man styrker sin muskler og led. Yin Yoga er naturligvis også yoga, men drager meget på principper af Yin og Yang. Her ses månen som yin, den meget rolige og forsigtige del, og yang ses som solen, der sprudler af energi og lys. Nu er du måske lidt forvirret, for hvorfor har det overhovedet nogen sammenhæng med, hvordan man træner?

yin yoga øvelser

Hvem er Yin og Yang?

Yoga som du kender det tager faktisk inspiration fra principperne bag Yin og Yang, hvorfor man også kalder den klassiske måde for Yang Yoga. Her får du ofte kropstemperaturen højt op, da du træner kroppen på en anden måde.

Du bruger langt fra lige så meget energi og kraft i yin yoga. Et godt eksempel er faktisk temperaturen i det rum, man nu engang udøver yin yogaen i. Den er ofte højere end ved traditionel yoga, da kroppen faktisk ikke bliver varm på samme måde som ved traditionel yoga. Det er også derfor, du også ser mange fitnesscentre tilbyde Yang Yoga, da det er en mere klassisk måde at træne på. Naturligvis har både Yin og Yang yoga nogle af de samme sundhedsfordele, og de bruger sådan set også umiddelbart nogle af de samme øvelser. Dog er det vigtigt at understrege, at der er stor forskel. 

Hvorfor er Yin Yoga bedre end Yang Yoga? 

Man kan som sådan ikke sige, at den ene form er bedre end den anden.

Vi mennesker har ofte tendens til at dele verden op i sort og hvid, hvilket ikke er tilfældet med stort set alt, vi foretager os eller observerer. Det samme gælder sådan set med Yin og Yang.

Udadtil ser det sort/hvidt ud, men i virkeligheden er det mere regnbuefarvet. Med andre ord handler det om dine præferencer, og hvilken kontekst du er i lige nu. Er du for eksempel en ældre person, kan det være at yin yoga passer bedre til din situation. Omvendt har du måske brug for at få temperaturen lidt højere op og for alvor sat gang i solen og lyset. Sagt på en anden måde kan du sådan set drage fordel af begge metoder. 

Yin Yoga er rigtig godt til virkeligt at komme i dybden med bindevævet, da positionen ofte holdes i længere tid. Dermed kan der virkelig blive løsnet op på en helt anden måde. Derudover er det jo også en meget anderledes måde at udøve yoga på, hvorfor den mentale effekt også er signifikant anderledes.

Dog er det vigtigt at sige, at uanset hvilken form for metode du vælger, når du skal lave smidighedsøvelser, så er det vigtigste sådan set, at du laver et eller andet. Vi vil altid anbefale, at du snakker med en ekspert, så du kan få det bedst mulige resultat i forhold til dit verdensbillede og din hverdag. 

Disse øvelser kan du lave, når du skal lave Yin Yoga

Der findes et væld af øvelser du kan lave, men her har vi samlet nogle, som fungerer rigtig fint. Vigtigst af alt er dog, at du tager det i et tempo, som passer til dig og din krop: 

  1. Butterfly
  2. Bananasana
  3. Sovende svane
  4. Twisted Root
  5. Larven
  6. Søstjernen
  7. Hvilestilling

Ovenstående er blot til inspiration, og du kan sådan set selv sammensætte dit program. Vi anbefaler, at du ser nogle videoer, som kan forklare dig præcist, hvordan du skal gøre. På den måde undgår du at lave fejl.