Sundt hår er også for mænd

At prioritere sit hår og sin frisure er ikke kun for kvinder - det er i høj grad også for mænd. I dette indlæg kommer vi omkring hårindustrien, samt kommer med tre konkrete tips til at opbygge et sundere hår.

mand med langt sundt hår

Vores hår er vigtigt for vores image

Vores hår udtrykker personlighed. Netop derfor er det også essentielt at have et sundt hår.

Sundt hår gør det nemmere at sætte sit hår, og udforme den frisure man ønsker. Frisuren sender en række signaler, der blandt andet kan være med til at give et førstehåndsindtryk. Frisuren er også ubevidst med til at opbygge en række fordomme, som gør at vi allerede på forhånd kan segmentere hinanden på kryds og tværs.

Hår-industrien er massiv

Hår er ikke kun en kæmpe fashion-industri, det er også en stor økonomisk industri, hvor mandlige rollemodeller igennem årerne har sat sit præg på udviklingen. I 1950’erne var det navne som Elvis Presley og James Dean der prægede mændenes hårmode. Senere – og i dag bør et navn som David Beckham nævnes, som nok er mandens bedste bud på indflydelsesrige personligheder i forhold til herrefrisuren og dens trends.

Den perfekte frisure

Ligegyldig om man er David Beckham, eller undertegnede, så kræver den perfekte herrefrisure et sundt hår. Sundt hår skal plejes, ligesom man plejer krop og sind. Hår er ekstremt forskelligt – nogle har tykt hår, andre tyndt. Håret beskriver ens individuelle karakter.

Ofte handler det om, at mænd generelt har sværere ved at tage sig af sit hår på samme måde, som kvinder har gjort det igennem mange år. Men i princippet bør vi være mindst ligeså opmærksom på, hvordan vi behandler vores hår, som kvinderne er det.

Har du ingen idé om hvordan man bedst behandler sit hår, kan du måske gøre brug af nedenstående tre tips.

Undgå skæl

Det er ikke unormalt at døje med skæl. Det sker for mange mænd, men 8 ud af 10 gange går det også over igen.

Har du skæl i hårbunden, bør du undgå at bære hue eller hat. Håret har brug for luft.

Endvidere bør du anvende en shampoo der renser i dybden og dræber skælbakterierne. Efterfølgende kan du fugte hovedbunden med en conditioner. Denne del anbefaler vi bliver en fast del af din daglige rutine, afhængig af dit skæludbrud.

Vi anbefaler økologiske produkter der er fri for parfume og parabener. Der findes også en række gode guides omkring skæl, der kan gøre dig klogere på problemet.

Fugt og næring

Det er ikke kun hvis du døjer med skæl, at det er essentielt at håret får fugt og næring. Det er i princippet noget du skal sørge for at have i balance altid. Du kan med fordel tilføre håret noget naturlig olie, såsom argan, kokos eller mandelolie, som kan være med til at efterlade håret blødt, lækkert og sundt.

Tyndt hår – tilfør keratin til håret

Tyndt hår er absolut ikke unormalt. Men med de rette hårprodukter, kan du faktisk være med til at forebygge dette. Tyndt hår kan være påvirket af hormonelle ubalancer, eller skrappe kemikalier i dine nuværende hårprodukter. Det er netop disse vi fraråder man anvender.

En god tommelfingerregel er at anvende en shampoo der indeholder keratin. Keratin tilfører nemlig fylde til håret, og bidrager til tykkere og stærkere hårstrå. Spørg i din lokale helsekostforretning, for at få den rette vejledning på dette.

Måden hvorpå håret klippes har ingen dirkete betydning for om du har sundt eller usundt hår. Man kunne nemt tro, at hvis du klipper håret med en hårtrimmer og derved ikke tynder håret, som man normalt gør med saks kunne have betydning, men det er ikke tilfældet.

Rigtig god hårdag! 🙂