Sådan kan et år på efterskole hjælpe din teenager - både fysisk og psykisk

Et år på efterskole giver barnet mulighed for at udvikle sig i den retning, som de selv ønsker. Måske har de en oplevelse af i folkeskolen, at være fastlåst i en rolle, som de ikke kan slippe ud af, og et år væk fra både deres hjemme – og forældre,  kan virkelig være et skub i en retning, hvor den unge kan føle sig som sig selv.

Sponsoreret indhold

At gå på idrætsefterskole kan være en fantastisk mulighed for at udvikle sig både fysisk og psykisk. Så uanset om dit barn har problemer, komplikationer eller blot er en ganske almindelig teenager, så vil et år på efterskole kunne gøre underværker for deres fysiske og psykiske tilstand.

Rigtig mange unge føler, at de blomstrer i deres efterskoleår, hvor de også vil få venner for livet. Man lærer at leve selvstændigt og hvordan man tackler sine problemer. Dette vil give den unge en styrke, som de vil tage med sig hjem, når året er slut.
Det er også på efterskolen, at mange begynder at opdage hvad der har betydning for dem, hvem er der og hvad de ønsker for deres fremtid.

Efterskolen skal derfor ses som et sted, der tilbyder de unge mange muligheder, for at starte på en frisk. Men for, at dette kan ske, skal den unge samtidig være klar på, at gribe de muligheder der kommer.
Det kan nemlig føles skræmmende at skulle væk hjemmefra, finde nye venner og tilpasse sig et helt nyt liv, muligvis langt hjemmefra.
Men langt de fleste skoler gør en hel del for, at de unge kan føle sig som en del af fællesskabet og på den måde ikke vil føle sig ensomme.

Mange unge, der før har haft det svært i folkeskolen, fortæller at ét år på efterskole ændrede deres liv og forandrede dem så meget, at deres forældre næsten havde svært ved at genkende dem, da de hentede dem på den sidste dag på efterskolen.

En efterskole kan ligeledes fremme dit barns fysiske sundhed. Et ophold på efterskole, kan hjælpe dit barn med at tabe sig, hvis dit barn er ked af sin overvægt. Dette vil samtidig øge deres selvværd.
Men et år på efterskole, særligt hvor der er fokus på idræt, vil give dit barn nye interesser og udvikle eller finde evner inden for sportsgrene, som de ikke vidste de havde. Dette kan give den unge en mulighed for, at fortsætte med denne sport, når de igen kommer hjem igen, og de kan dermed bevare den gode form i deres videre ungdomsliv. Hvis sporten er en holdsport, vil dette også give den unge mulighed for bekendtskaber udenfor ungdomsuddannelsen og i det hele taget interesser, som ikke blot handler om skolen, eller er passive aktiviteter, såsom at spille computer eller se lidt for mange serier.

Sidst vil et år på efterskole hjælpe den unge i sit videre uddannelsesforløb, fordi den unge både er bedre rustet socialt og fysisk, men også fordi de med et på fuld med bevægelse har skabt sig selv et bedre fundament for indlæring.