Sådan kan du bruge Gurkemeje

Læs med her og få inspiration til hvordan du kan anvende vidundermidlet gurkemeje i køkkenet. Læs med her og få gode råd og opskrifter med den nye super ingrediens i køkkenet.

Skrevet d. 30. april 2018 af
Du har allerede afgivet din bedømmelse.
Vær den første til at bedømme dette indlæg!

Vidundermidlet gurkemeje

Gurkemeje er en rod fra samme familie som ingefær.
Det er det krydderi, der giver karry sin gule farve og som anvendes i mange indiske retter. Den har desuden været anvendt i mange generationer verden over indenfor folkemedicin pga. dens mange sundhedsmæssige fordele.

Gurkemeje har stærke helbredende egenskaber og indeholder en lang række helbredende stoffer hvoraf curcumin er det vigtigste.

Curcumin har gode anti-inflammatoriske egenskaber og er en meget stærk antioxidant.

Andre effekter af gurkemejen er at den bekæmper inflammation, beskytter hjertet ved at forbedre endotelfunktionen, booster hjernen og hukommelsen, modvirker depression og er virksom imod leddegigt.

Hvordan kan man så få implementeret denne fantastiske rod i sin hverdag? Her er et par favoritter.

? Tag et ingefær og gurkemeje shot om morgenen
Du skal bruge 100 g frisk ingefær, 50 g frisk gurkemeje, 10 peberkorn, saften fra 1 økologisk citron, 1 spsk. honning og 4 dl vand.
Sådan gør du – skær ingefær og gurkemeje i skiver og put dem i en gryde med vandet og peberkorn, lad det småsimre i ca. 60 min. Lad det køle ned og tilsæt honning og citron. Sæt det i køleskabet natten over i gryden. Si det dagen efter og kom drikken på flaske.
Tag et lille shot hver morgen. Virker forebyggende imod gigt, hjertekarsygdomme og visse kræftformer

? Drik Golden Milk om aftenen
En lækker cremet drik med kokosmælk, gurkemeje, peber og honning, som stammer fra ayurveda. Denne drik har et hav af gode egenskaber, blandt andet bedre søvn.
Der findes rigtig mange gode opskrifter på internettet.

? Drik en lækker eksotisk smoothie
Blend 100 ml mandelmælk (eller alternativ), 1 dl frossen ananas, ½ banan, 1 spsk. citronsaft, ½ spsk. gurkemejepulver, en smule kværnet peber og ½ spsk. revet ingefær til en cremet konsistens.
Kan spises i en skål med drys af f.eks. nødder, superfoods eller mysli.

Gurkemeje kan desuden også bruges i mange andre forskellige måltider og drikke samt anvendes udvortes i ansigtsmasker, sæber og tandpasta.

For at få stærkere indhold af curcumin, findes der mange gode kosttilskud, blandt andet Solaray, Pukka og Biorto.