Sådan rykker du træningen fra fitnesscenteret og ud i naturen

Den aktuelle hverdag uden mulighed for besøg i de lokale fitnesscentre er virkelig noget, der tærer på danskernes form, og der er ingen tvivl om, at mange har problemer med at motivere sig til at træne på egen hånd derhjemme. Træningen skal dog holdes ved lige, hvis man ikke vil starte helt forfra, når der er plads i fitnesscentrene igen, og derfor kan man med fordel rykke træningen udendørs i stedet. Den friske luft er virkelig gavnlig for helbredet - og hvis man har det rette udstyr, så bliver den udendørs træning faktisk bedre end den indendørs.

Sponsoreret indhold
Løb udendørs

Musik kan gøre det sjovere at motionere på egen hånd

Hvis man normalt er vant til at dyrke masser af holdsport eller har en fast træningsmakker i fitnesscenteret, så kan det være lidt ensomt at komme ud og træne udendørs. Løbeturene kan føles utrolig lange, hvis man bare løber uden noget selskab, og her kan et par gode, trådløse høretelefoner virkelig være en god investering. Når man har musik i ørerne, så føler man sig ikke helt alene på løbeturen, og selvom det kun er en ringe erstatning for en træningsmakker eller et hold af mennesker, så gør det alligevel turen lidt lettere.

Udover et par høretelefoner, så kan det også være lidt lettere at komme ud og træne, hvis man har en klar plan for træningen. Hvor man ofte kan tage til holdsport eller i fitnesscenteret uden en plan, så er det alfa og omega for en god træning udendørs. Led derfor efter nogle gode træningsprogrammer på nettet, der kan holde dig til ilden, og som udfordrer dig lige præcis nok til, at træningen bliver sjov og gavnlig på samme tid.

Brug data til at se, om din træning nytter

Grunden til, at mange vælger at træne i et fitnesscenter er, at de fysisk kan se, hvordan de rykker sig i deres træningsforløb. Man kan fysisk se, at man kan løfte mere, løbe længere eller noget helt tredje, og her kan man miste lidt af følingen, når man træner udendørs på egen hånd. Dette er der dog råd for, hvis du f.eks. vælger at købe dig et smart pulsur, der kan holde styr på alt fra distance til hastighed og puls undervejs i din træning. Pulsuret er særligt smart, hvis du elsker at lave HIT-træning, hvor pulsen gerne skal holdes høj hele tiden, og uret gør det bare lettere at se, hvordan træningen faktisk rykker én til et nyt og bedre niveau.

Når man ikke nødvendigvis kan mærke, at træningen tager én til nye niveauer, så kører man hurtigt sur i at træne på egen hånd udenfor – og derfor skal man bruge alle de kilder til data, som man overhovedet kan komme i tanke om. Udover pulsen vil man gennem apps på telefonen kunne måle data på alt mellem himmel og jord, og det er bare om at benytte sig af de mange typer af data, når man skal træne på egen hånd.

Motivationen er i top, når man kan se, at man faktisk kommer i bedre form, og det kan være en redning for mange, der savner at dyrke motion med deres venner og bekendte.

pige der løber