Sådan får du en sundere livsstil

En skrap slankekur bestående af smoothies, selleri og godt med vand er ikke altid vejen til en sund livsstil. Hvis du gerne vil leve sundt og være glad, skal du højst sandsynligt fokusere på mange andre ting! Den slanke linje er ikke altid ensbetydende med en god og sund livsstil. Tværtimod kan lidt ekstra på sidebenene indikere at du spiser godt og varieret, og ikke er i mangel af nogle vigtige næringsstoffer. Er du interesseret i at leve sundere, skal du blot følge med her! Her får du nemlig tips til den gode livsstil.

Sponsoreret indhold
helseboost-sundhed

Motion

Hverdagen kan ofte blive meget hektisk, hvilket medfører at man glemmer at motionere. Men motion og træning er ekstremt vigtigt for helbredet. Anna Bagdanova er blot én af de mange træningseksperter du kan gøre brug af, hvis du er i tvivl om hvordan du skal komme i gang med at træne. En rask gåtur, en tur i fitness eller havearbejde er alle gavnlige aktiviteter, hvor du får rørt kroppen. Du bør bevæge dig mindst 30 minutter hver dag, for at få kalorieforbrændingen og pulsen op! Selvom det måske lyder af meget, kan den hurtige træning gavne både dit fysiske og mentale helbred. Så det er op fra sofaen, og i gang med dagen! 

Kost

Når du skal handle ind, bør du også vælge de groveste madvarer. Her snakker vi altså om kornprodukter og grøntsager. At spise varieret er super vigtigt, når man ønsker at omlægge sin livsstil til en sundere én af slagsen. Grove madvarer, som eksempelvis grov pasta, får dig til at tygge mere på maden og derved spiser du også langsommere! Når du har mulighed for at spise langsommere, får du også en bedre idé om hvornår du er mæt – på den måde slipper du for at overspise og føle dig oppustet. 

Vand

Mange glemmer det, men det er faktisk helt essentielt at være hydreret når man skal leve sundt. Væske som vand hjælper kroppen med at udnytte madens kostfibre bedre, så du undgår forstoppelse! Desuden er vand med til at holde styr på kroppens funktioner. Indtager du altså ikke nok vand, kan du risikere at få hovedpine, svimmelhed eller træthed. Er du tilpas dehydreret kan det gå udover fordøjelsen, huden eller endda blæren. Derfor skal du sørge for at få omkring 1-2 liter vand om dagen, hvis du ønsker at vedligeholde den sunde livsstil. Motionerer du meget, og sveder ofte, kan du have brug for mere vand. Det bedste tip er, at du starter dagen ud med et dejligt og stort glas vand!