Psykisk sundhed er mindst ligesom vigtigt som fysisk sundhed

Der er mange måder, hvorpå vi mennesker kan blive syge, og selvom der er rigtig meget fokus på de fysiske faktorer, der spiller ind på sundheden, så er de psykiske faktisk endnu mere vigtige. Uden en god psyke kan man nemt falde i depression eller blive psykisk ramt i svære perioder i ens liv, og det er noget, man virkelig skal tage seriøst.

Sponsoreret indhold
Glad kvinde

Den psykiske velvære er alsidig og svær at blive klog på, men noget af det primære for et godt psykisk helbred er en god selvtillid og en tilfredshed med den, man er. Dette er noget, der skal holdes ved lige – så det handler bare om at mærke efter indeni, når man står op om morgenen.

Hold kroppen ved lige – men gem ikke de unikke ting væk

Ét af de punkter, hvor selvtilliden kan blive truet hos mange, er kroppen og det udtryk, den signalerer til omverdenen. Der findes næsten uopnåelige kropsidealer, og hvis man ikke er glad for sin krop, så kan det ramme hårdt på selvtilliden. Hos kvinder og unge mennesker kan det være særligt slemt, hvis f.eks. akne ar hærger og ikke vil gå væk af sig selv, og behandling af akne ar er også blevet mere og mere populært. Det ville være synd at sige, at akne ar er én af de charmerende ting, der er med til at gøre én unik, og derfor kan du da også trygt få fjernet dine akne ar, hvis de irriterer dig og ikke vil gå væk af sig selv.

Hvad du til gengæld skal passe på med at få fjernet, er nogle af de kendetegn, der er med til at gøre dig unik.

Der er mange, der er helt forblændet i det perfekte kropsideal og fuldstændig glemmer, at det er imperfektionerne, der er med til at gøre os til unikke individer. Psykisk sundhed handler også meget om at mærke, at man er unik og værdsat – og her skal man ikke gå og gemme sin krop væk på nogen som helst måde.

Fortæl dig selv, at du er god nok og bevar positiviteten

Hos mange er der absolut intet problem med kroppen, og her handler det mere om, at man har en frygt for ikke at være god nok. God nok på arbejdet, til ens yndlingssport eller til noget helt tredje, der kan være med til at trykke det psykiske helbred helt i bund. Her handler det om at bevare positiviteten i det, man befinder sig i, og det handler om at fortælle sig selv, at man er god nok uanset hvad.

Du kan blandt mange øvelser øve dig i at:

  • Fortælle dig selv at du er skøn
  • Øve dig i at tænke positivt fremfor negativt (er glasset halvt fuldt eller halvt tomt?)
  • Ikke tænke så meget på hvad andre tænker om dig
  • VÆR dig selv – nyd nuet.

Det kan virke fjollet at gå og tale til sig selv, men det er bevist, at det har en positiv virkning på ens selvtillid, når man laver disse selvmediterende øvelser. Det kan være med til at booste den psykiske sundhed og gøre det meget lettere at nyde hverdagen og nuet – til glæde og til gavn for én selv og alle andre omkring én.

Psykisk helbred er noget, der skal tages alvorligt, og hvis man går og er lidt ramt på psyken i en periode, så er det bare med at få det sagt til én, man stoler på – der er altid hjælp at hente.