Perfekt ligevægt mellem krop og sind

Mange mennesker er begyndt at gå meget mere op i sundhed og kropslig velvære, end det har været tilfældet i de sidste hundredvis af år. Der opstår nye slankekure og træningsprogrammer til højre og venstre, og der snakkes om, at det er svært at leve op til de mange kropsidealer, der regerer i samfundet. Midt i alt dette virak kan det være svært at finde vejen til sundhed - og der er især mange, der glemmer, at sundhed ikke kun er fysisk, men i den grad også psykisk. Sindet er mindst ligeså vigtigt at holde sundt som kroppen, og derfor ligger en sund livsstil i en smuk symbiose mellem krop og sind.

Sponsoreret indhold

Vejen til den sunde krop er lang, men ikke uopnåelig

Den større fokus på sundhed i dagens Danmark er med til at gøre, at flere og flere begynder at se på mulighederne for at få et sundere liv og en sundere krop. Den sunde krop kræver vedligeholdelse og en god portion stædighed og gåpåmod, for det er bestemt ikke let at ændre livsstil til det bedre. Det er måske først og fremmest nødvendigt at tabe et par kilo eller ti, men det er en kunst derefter at blive ved med at leve sundt. Derfor er det bedste råd at huske på, at vejen til den sunde krop måske er lang og kan virke umulig at komme frem til – men at det bestemt ikke er et uopnåeligt mål. Start med at ændre på små ting i hverdagens trommerum og vær ikke bange, selvom det sundere liv ikke banker på døren lige med det samme!

Psykisk sundhed og velvære er vigtigere end kropslig sundhed

Når man vil leve et sundere liv, så tænker man meget ofte på kost og motion som de primære veje til det sunde liv. Dette er naturligvis heller ikke forkert, da det er en vigtig del af en sund livsstil, men det er faktisk vigtigere, at man har det godt psykisk. Der er ikke mange, der skænker den psykiske velvære den helt store tanke, men det er virkelig noget af det, der er med til at skabe en positiv og sund livsstil. Her kan man hjælpe sindet på vej ved at lade tankerne vandre, og lade kreativiteten bryde frem, ligesom yoga og meditation kan være med til at skabe psykisk velvære.

Hvis disse tiltag ikke hjælper, og tankerne er negative og grå, så kan psykologhjælp være med til at skabe større psykisk velvære. Psykologerne fra Mind CPH er erfarne udi netop dette, og det er bestemt ingen skam at søge professionel hjælp for at få et sundere og mere indholdsrigt liv.

Det er okay at slappe af og lade sig forkæle

Mange har et lidt forskruet billede af sundhed som noget, man hele tiden er nødt til at arbejde på – dag og nat – for at få det perfekte liv. Dette er et lidt forkert syn på sagen, da den sunde livsstil er nødt til at inkludere afslapning og tid til forkælelse. Det er med til at styrke både krop og sjæl, og når man lader kroppen slappe helt af, så kan man for alvor mærke sig selv. Forkælelse behøver ikke være svært at finde på, og man kan faktisk opleve det hver dag, når man f.eks. er i bad. Her kan lækker shampoo og olier gøre badoplevelsen til noget helt særligt, ligesom lækre håndklæder fra f.eks. Georg Jensen Damask kan give en dejlig følelse af velvære. Selvforkælelse er en vigtig, men ofte overset, del af en sund livsstil.