Mindfuløvelser – Sådan får du overskud tilbage i hverdagen med mindfulness

Mange af os lever i en hektisk og travl hverdag, hvor vi hurtigt mister fokus. Hvad enten det er, når vi er på arbejdet, vi skal til at sove eller for den sags skyld er sociale med vores venner og familie. Derfor søger mange af os et svar til, hvordan vi kan komme ud af mørket, og ind i et lys, hvor fokus bliver hverdag igen.

kvinde udøver mindfullness

Vores arbejdsdage bliver nemlig mere og mere avancerede og komplicerede for hver dag der går. Derfor kræves det mere og mere, at man kan holde fokus i 8 timer om dagen, hvilket ikke bliver nemt, hvis ens fokus er komplet væk. En måde man kan få overskud og fokus tilbage, er ved at benytte mindfulness. 


Hvordan virker mindfulness så, og på hvilken måde kan det hjælpe mig med fokus og overskud? 

Du har sikkert hørt om det allerede, og har muligvis fået et indtryk af det som værende vejrtrækningsøvelse og lignende. Faktisk er det meget mere end blot dét. Jo, vejrtrækning er en stor del af det, da det beviseligt har mange fordele, men det er så meget mere end det. 

At være mindful handler om at skifte sit fokus og absorbere verden på en helt ny måde. Måske har du set Altered Carbon på Netflix? Her findes der en bestemt type af mennesker, som kaldes for Envoys. De har ikke fået superkræfter, men i stedet har de lært at se verden på en helt anden måde. Ved at absorbere dufte, lyde og bevægelser får de et helt andet verdenssyn, hvilket gør dem mere opmærksomme på deres omverden, på dem selv og ikke mindst åbner de deres hjerne op på en helt ny måde. 

Måske er det fra en sci-fi serie, men principperne er sådan nogenlunde de samme i forhold til mindfulness. Ved at du lære at se verden på en ny måde, opnår du nemlig fordelene, som blandt andet indebærer: 

 • Overskud til flere ting på arbejdet
 • Overskud til venner og familie
 • Større overblik og mere velvære i livet    

Vores allerbedste anbefaling til dig i forhold til mindfulness

Vi har ikke ét gyldent råd til dig. Dog kan vi sige, at det handler meget om din situation. Hvad har du brug for lige nu? Måske er du stresset, hvorfor det kan være en idé at lave nogle øvelser, som giver dig nogle værktøjer til at håndtere lige præcis det. 

Omvendt kan det være, du har brug for at kunne rumme flere venner og sociale arrangementer. Dermed skal du fokusere på noget andet end blot stress. Sagt på en anden måde handler det altså rigtig meget om din situation, hvorfor det er vigtigt for dig, at du sætter dig ind i dit eget verdensbillede. Slutteligt vil vi blot sige, at du ikke kan redde verden, hvis du ikke selv er på toppen. Start med dig selv og brug dit overskud til at give overskud til andre. Hvis du smiler til verden, smiler den jo netop også til dig. 

Disse øvelser kan du lave for at stimulere din mindfulness

 1. Vejrtrækningsøvelser
  a) De er måske ved at være en kliche, men de hjælper. Uanset det er for at få mere fokus eller for den sags skyld sove bedre 
 2. Fokusere på nuet
  a) For eksempel kan det være, når du spiser fredagsslik. I stedet for at sidde og se en serie eller film imens, skal du fokusere på kun at spise slikket. På den måde åbner en helt ny verden sig op
 3. Luk dine tanker ude og kig på verden med et andet syn
  a)
  Prøv at se verden med andre briller ved at kigge på andre ting, end du normalt gør. Et godt eksempel kan være, når du er ude og handle i supermarkedet. Prøv at kig på loftet, på toppen af hylderne eller alle de andre mennesker som er omkring dig. Fornem duftene og lugtene og se, om du kan låse op for en ny verden