Kosttilskud – Ved du om det virker?

I samarbejde med Lillian Korntved Pabst (NSE Brand Director) kommer vi i dette indlæg omkring kosttilskud. Lillian har mange års erfaring og ikke mindst en stor viden inden for dette område. Blandt andet kommer hun omkring begreber som 'snake-oil' - er du bekendt med dette? Læs med. ?

lifepack

Ved du om det virker?

Udvalget af kosttilskud er enormt, og med den øgede fokus på sundhed, og kvaliteten af den kost vi indtager, er udbuddet eksploderet.

Kender du ordet ‘snake-oil’?

I den vestlige kultur bruges ordet, som en fællesbetegnelse, for præparater der lovprises for deres effekt, men som blot er et placebo, eller total virkningsløst, men sælges, ved smarte salgstrick.

Innovation der kan gøre en forskel, for din viden om egen sundhed

I 2003, fik firmaet Pharmanex, adgang til spændende viden om Raman-Spektroskopi, og fik udviklet Bio-Photonic scanneren, som med en smal lysstråle, med en bestemt bølgelængde, kan aflæse antallet af karotenoide molekyler i hudvæv.

Raman-spektroskopi, er en teknologi som har modtaget Nobelprisen, og har været brugt til biologiske målinger i årevis.

Bio-Photonic scanneren, kræver ikke,  at der tappes blod, urin eller lignende, og det tager blot 30 sekunder at få svar på hvorledes ens karotenoid indhold i hudvævet er.

Hvorfor kan dette så være interessant for dig?

Jo det kan det af den grund, at det er en sikker målemetode for, om den kost, og de kosttilskud du indtager, optages, således at de kommer helt ud i hudvævet, og ikke blot smutter gennem vores mave og tarmsystem, uden at gøre gavn.

At have viden om, hvorledes indholdet af karotenoid indholdet i ens hud er, er en vigtig parameter for at vide, om ens celler er godt nok beskyttet mod de frie radikaler, som produceres i vores krop dagligt, i mindre eller større mængde, alt efter vores livsstil, og miljømæssige faktorer, så som forurening, rygning, stress og overdreven solbadning.

Da vi var børn, fik vi besked på at spise vores broccoli m.m., for det var godt for os, og JA det var helt rigtig, for bl.a. broccoli, indeholder antioxidanter, ligesom en mængde andre frugter og grøntsager gør.

At spise en varieret kost, i passende mængder, og at sikre os, at den frugt, og de grøntsager vi spiser er af høj ernæringsmæssig kvalitet, er ikke så nemt i dag, og derfor viser undersøgelser, at en meget stor del af befolkningen har behov for et kosttilskud.

En sund kost skal indeholde en afbalanceret mængde makronæringsstoffer (fedt, proteiner og kulhydrater), kalorier for at støtte energibehovet og mikronæringsstoffer for at opfylde behovet for ernæring uden at forårsage toksicitet eller unødig vægtøgning på grund af indtag i for store mængder. kilde: Pharmanex

Blander du, eller tager du et tilskud der indeholder alt?

 Ofte bliver vi jo af ugeblade, nyheder, på nettet og på anden vis, bombarderet med opfordringer til at sørge for at få nok af forskellige vitaminer, mineraler, spise den rod, den plante og så videre, og ofte bliver forvirringen større, og sundheden nødvendigvis ikke bedre.

For at sundheden bliver optimal, skal alle funktioner tilgodeses, og der skal være en balance.

Der er mange forskellige antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte kroppens cellebestanddele mod reaktive oxygenarter. Forskere har erfaret, at kroppen benytter en bred vifte af antioxidanter, der arbejder sammen for at yde beskyttelse mod frie radikaler. Det har vist sig, at hvis blot en eller to af disse antioxidanter mangler kan de øvrige antioxidanter i kroppen ikke fungere ordentligt. På grund af dette antioxidantnetværk er det nødvendigt for mennesker at tilføre kosten en bred vifte af antioxidanter.

sundhedsformel
Kilde: Pharmanex

 

Hvis dette har gjort dig nysgerrig på at få taget et tjek på DIN sundhed, så tøv ikke med at kontakte mig, og få foretaget en måling, at DIT niveau af karotenoider i huden.


Kontaktoplysninger på Lillian: 

Lillian K. Pabst
pabst@mail.dk
Tlf. 21 92 24 64