Hvor mange kalorier er der i en banan?

En gennemsnitlig banan indeholder omkring 88 kalorier, hvilket selvfølgelig varierer alt efter størrelsen. Er 88 kalorier meget? Er bananer noget du bør undgå, hvis du forsøger at tabe dig?

Bananer

Kalorier i en banan

Der findes mange skrøner når vi taler madvaner, noget som du måske også selv har oplevet, den ene ven er lige pludselig ud af det blå blevet ernæringsekspert og anbefaler på det kraftigste, at du for alt i verden undgår at spise bananer hvis du ønsker at tabe dig. Så har du på den anden side en anden ven, som mener at bananer er sunde og du sagtens kan spise dem under et vægttabsforløb – det er den sidste ven du skal lytte til!

Bananer er nemlig en super god frugt i mange sammenhænge. Antallet af kalorier er heller ikke noget du bør være bange for, det er faktisk relativt småt med kalorier i en banan.

Bananer er en frugt, som du uden problemer kan spise på din kostplan. Den kan være helt fantastisk på flere måder, da den både kan spise ‘rå’, men også nemt benyttes som bindemiddel i en dej. Måske du har fået bananpandekager før?

Kalorieindholdet i en banen svarer til 5%

Kalorieindholdet i en banen svinger meget, hvilket er ganske naturligt hvis man tænker på at bananer sjældent har samme størrelse. En medium til stor banan indeholder i gennemsnit omkring 100 kalorier, der findes bananer som kan indeholde op til 120 kalorier, men er det mange kalorier?

Et dagligt kalorieforbrug ligger i gennemsnit på 2.000-2.500 kalorier. 

Hvis du spiser én enkelt banan, så svarer det altså til omkring 5% af dit totale kalorieindtag i løbet af en dag. Du skal altså derfor IKKE være bange for at spise bananer hvis du prøver at tabe dig. De er faktisk sunde for dig, da bananer er rig på næringsstoffer og vitaminer.

Klare fordele ved bananer:

Bananer kan meget andet end at være sundt og godt for dit vægttab, nogle af de mest mærkbare fordele ved en banan er blandt andet:

  • Bananer er med til at forebygge hjerteproblemer
  • Bananer er god for din fordøjelse
  • Næringsindholdet er med til at stabilisere blodsukker