Indre og ydre sundhud mod hårtab

En høj hårgrænse, eller tendensen til at tabe håret i en meget tidlig alder er aldrig sjovt. Hår er forskelligt, og nogle er blot mere tyndhårede end andre af natur. Dog kan vi alle sammen få sundt hår, hvilket opstår gennem både ydre og indre hårpleje. For hårpleje handler ikke blot om den ydre, ved at påføre håret en sund shampoo og vitaminrig balsam. Det handler i høj grad også om den indre, i forhold til kosten og indtag af de rette mineraler og vitaminer. Kombinationen af disse to kan være ganske unik, og absolut noget der kan være med til at styrke håret, og gøre op med tabubelagte emner som tyndt hår og hårtab.

Vælg økologisk

Ligegyldig om det er en ydre eller indre fokus du ønsker at fokusere på, eller en kombinationen af de to, anbefaler vi altid at vælge økologisk.

Man siger ofte: ”Du er hvad du spiser”, men faktisk har hår- og hudplejeprodukter også en stor indflydelse. Derfor siges der også ”Du er hvad du påsmører kroppen.” Dette sker fordi vi igennem huden også optager produktet, hvorfor det er afgørende at produktet ikke er fyldt med kemi, men produceret på bæredygtige og naturlige ingredienser.

Hvilke vitaminer og mineraler er vigtige for mig?

Der er en række vitaminer som du især skal være opmærksomme på, hvis du ønsker et sundt hår.

Først og fremmest er det B-vitaminen. Der er flere af B-vitaminerne der bidrager til en normal omsætning af protein og glycogen (B5, B6, B9 & B12). Glycogen er kroppens vigtigste energikilde til proteinsyntese, som netop er en central del i forhold til hårets vækstproces. Ydermere har B6-vitaminen en god effekt sammen med Zink, som vi kommer ind på nu.

Zink er yderst vigtigt mineral i forhold til hud og hår. Det som mineralet Zink gør er at den bidrager til at vedligeholde et normalt niveau af det mandlige hormon i blodet. Faktisk kan en mangel på Zink medføre hårtab og hårudtynding.

Den sidste vi vil fremhæve, er Selen. Selen er en vigtig bestanddel i kroppens immunforsvar, og samtidig med også en essentiel antioxidant, der er med til at vedligeholde normalt hår.

Den naturlige vej til et sundere hår

I 2016 kom der et nyt varemærke på markedet – nemlig HairLust. På 3 år har de formået at skabe en innovativ profil, der netop tager kampen op mod hårtab. De udtaler selv, at de ikke sælger almindelige hårplejeprodukter, og er meget mere end blot et brand. Hele missionen er at give folk et mentalt, fysisk og socialt løft.

Produktet indeholder netop nogle af de her vigtige mineraler og vitaminer som vi har været inde på i dette indlæg.


Ellers husk en generel sund livsstil med varieret kost, rigelig med søvn og daglig motion.