Hvorfor får man krampe i benene?

Det er almindeligt at opleve krampe i sine ben indimellem. Men hvad er krampe egentlig? Og hvordan undgår du krampe? Det ser vi nærmere på her på helseboost.

pige står på 1 ben på stranden

Hvad er krampe?

Kramper opstår oftest i benene og særligt lægmusklen. Krampe skyldes muskelsammentrækninger og kan gøre meget ondt. Ofte varer det blot i få sekunder, eventuelt efterfulgt af ømhed. I andre tilfælde kan krampe vare flere minutter.

Det kan gøre pokkers ondt, mens det sker, og du kan somme tider mærke det i dine muskler i noget tid bagefter. Også selv om krampen hurtigt går over igen. Derudover opstår krampe ofte, når man sover, da det er her, musklerne slapper af. Det får sammentrækningerne til at begynde. Og så er din nattesøvn forstyrret

Hvorfor får man krampe i benene?

Krampe kan opstå, hvis du i løbet af dagen har gået mere, end du plejer – eksempelvis på dit job.

Du kan også få krampe, hvis du har dyrket motion efter en pause, eller har dyrket en anden form for motion, end du plejer. Hvis du f.eks. har meldt dig på spinningsholdet i fitnesscentret, eller har købt en crosstrainer til hjemmebrug, så vil du måske opleve kramper, hvis du pludselig begynder at give en gas på enten cyklen eller crosstraineren.

Din krampe kan i nogle tilfælde også skyldes helbredsproblemer. Hvis du er i tvivl, bør du kontakte din læge.

Hvordan undgår man krampe?gel mod krampe

For at undgå krampe kan du blandt andet:

  • Sørge for at restituere nok efter motion og megen bevægelse.
  • Strække tilstrækkeligt ud efter motion.
  • Drikke masser af vand.
  • Få en god massage.
  • Købe produkter mod krampe. Der findes forskelligartede produkter mod krampe – blandt andet gel.