Hvordan laver jeg sprøde pomfritter?

Sådan laver man nemt og enkelt sprøde pomfritter - også smager de helt fantastisk. En absolut fredags favorit - lækre ovnbagte kartofler med 4 forskellige krydderi blandinger.

Skrevet d. 1. maj 2018 af
Du har allerede afgivet din bedømmelse.
Hvordan laver jeg sprøde pomfritter?
5 (100%) 2 stemmer

Sprøde pomfritter opskrift:

KARTOFLER

Opskrift:
500 g økologiske store kartofler
3 spsk økologisk ekstra jomfru olivenolie

Hvordan:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Kartoflerne skæres i både og lægges på en bageplade. Stilles i ovnen i ca. 10 min for at tørre.

Tag pladen ud, hæld olivenolie over kartoflerne og vend med en paletkniv.

Lav så 4 separate områder hvor man kan drysse de 4 forskellige krydderi blandinger på og put dem tilbage i ovnen i ca. 10-15 min.

Tages ud når de er lysebrune, eller når den ønskede sprødhed er opnået.

KRYDDERIBLANDINGER

Opskrift:
4 fantastiske og unikke blandinger

Nr. 1: Tørret chili, mild cayenne peber og trocomare urtesalt
Nr. 2: Tørret rosmarin, pink himalaya salt og sort peber
Nr. 3: Provence krydderi blanding, hvidløgs granulat og herbamare urtesalt
Nr. 4: Stærk karry, tørret oregano og citron salt

Hvordan:

Bland krydderierne sammen og opbevar eventuelt rester i en lufttæt beholder

Lækre dip forslag: Sukkerfri ketchup, streich dip (mango chili/rucula tomat/gurke/karry), stærk dijon sennep eller andet efter smag