Det optimale protein indtag – Får du nok?
Hvad er protein? Proteiner bliver oftest omtalt som kroppens byggesten og med god grund. Proteiner er nemlig en stor del…..
Sådan laver man nemt og enkelt sprøde pomfritter – også smager de helt fantastisk.
En absolut fredags favorit – lækre ovnbagte kartofler med 4 forskellige krydderi blandinger
KARTOFLER
Opskrift:
500 g økologiske store kartofler
3 spsk økologisk ekstra jomfru olivenolie
Hvordan:
? Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
? Kartoflerne skæres i både og lægges på en bageplade. Stilles i ovnen i ca. 10 min for at tørre.
? Tag pladen ud, hæld olivenolie over kartoflerne og vend med en paletkniv.
? Lav så 4 separate områder hvor man kan drysse de 4 forskellige krydderi blandinger på og put dem tilbage i ovnen i ca. 10-15 min.
? Tages ud når de er lysebrune, eller når den ønskede sprødhed er opnået.
KRYDDERIBLANDINGER
Opskrift:
4 fantastiske og unikke blandinger
Nr. 1: Tørret chili, mild cayenne peber og trocomare urtesalt
Nr. 2: Tørret rosmarin, pink himalaya salt og sort peber
Nr. 3: Provence krydderi blanding, hvidløgs granulat og herbamare urtesalt
Nr. 4: Stærk karry, tørret oregano og citron salt
Hvordan:
Bland krydderierne sammen og opbevar eventuelt rester i en lufttæt beholder
Lækre dip forslag: Sukkerfri ketchup, streich dip (mango chili/rucula tomat/gurke/karry), stærk dijon sennep eller andet efter smag