Hvordan laver jeg sprøde pommes frites?

Sådan laver man nemt og enkelt sprøde pommes frites - og så smager de helt fantastisk. En absolut fredags favorit - lækre ovnbagte kartofler med 4 forskellige krydderi blandinger.

opskrift på sprøde pommes fritter

Opskrift på sprøde pommes frites

Vi har lavet en opskrift, der kan hjælpe dig med at lave de lækreste og sprødeste pommes frites!

Ingredienser

  • 500 g økologiske store kartofler
  • 3 spsk økologisk ekstra jomfru olivenolie

Sådan gør du!

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Kartoflerne skæres i både og lægges på en bageplade. Stilles i ovnen i ca. 10 min for at tørre.

Tag pladen ud, hæld olivenolie over kartoflerne og vend med en paletkniv.

Lav så 4 separate områder hvor man kan drysse de 4 forskellige krydderi blandinger på og put dem tilbage i ovnen i ca. 10-15 min.

Tages ud når de er lysebrune, eller når den ønskede sprødhed er opnået.

Krydderiblandinger

4 fantastiske og unikke blandinger

Blanding #1

  • Tørret chili
  • Mild cayenne peber
  • Trocomare urtesalt

Blanding #2

  • Tørret rosmarin
  • Pink Himalaya salt
  • Sort peber

Blanding #3

  • Provence krydderiblanding
  • Hvidløgsgranulat
  • Herbamare urtesalt

Blanding #4

  • Stærk karry
  • Tørret oregano
  • Citronsaft

Hvordan?

Bland krydderierne sammen og opbevar eventuelt rester i en lufttæt beholder

Lækre dip forslag: Sukkerfri ketchup, streich dip (mango chili/rucula tomat/gurke/karry), stærk dijon sennep eller andet efter smag