Hvor mange kalorier er der i en øl?

Hvor mange kalorier er der reelt set i en øl? De fleste af os kender nok følelsen af at have lyst til at nyde en kold pilsner - det kan være på en varm sommerdag, efter en lang arbejdsdag eller blot en fredag aften sammen med nogle gode venner. Dog skal man være opmærksom på kalorierne, for alkoholen er i den grad også medvirkelig til at der kommer lidt ekstra på sidebenene. Bliv lidt klogere på øllen i indlægget her.

To damer der drikker en øl

Øl skal behandles ansvarligt

Først og fremmest er det essentielt at man behandler øl med respekt. Øl indeholder alkohol, hvorfor man naturligvis skal nyde sin pilsner ansvarligt. Selvom det til tider kan være svært at nøjes med blot en enkelt, er det alligevel en god idé. Grunden til at det kan være svært, er fordi øl indeholder væskestoffer, der giver dig en glad og mere afslappet følelse, samt lysten til en mere.

I Danmark har vi drukket øl i snart 5.000 år. Prøv at tænk – 5.000 år? Der ligger mange gode, sjove og mindeværdige øjeblikke bag. Pilsneren er som vi kender den, men på markedet ser vi også en tendens til mange nye smags-varianter stormer frem, og ikke mindst de meget attraktive light-øl, der får større og større markedsandele. IPA øllerne har også opnået stigende popularitet de seneste årtier.

indian pale ale ol pakke

Hvor mange kalorier indeholder en øl?

En almindelig flaske-øl indeholder ca. 130 kcal, en juleøl ca. 160 kcal og en stor fadøl ca. 190 kcal.

Til sammenligning indeholder et glas rødvin ca. 110 kalorier og et glas rødvin 120 kalorier.

Når man brygger øl, indgår der malt, vand og gær. Dette er en helt standard bryggeproces, men med de mange nichebryggerier og ikke mindst en større interesse for nye og innovative smags-sammensætninger, oplever vi ofte at der kommer nye øl på markedet, der også indeholder mange flere ingredienser end blot dette. Disse kan også sagtens indeholde flere kalorier, end hvad en standard pilsner indeholder.

Hvad med en Carlsberg fadøl?

Et udgangspunkt vi allesammen kan forholde os til er en Carlsberg Pilsner. En fadøl på 568 ml med 4,6% alkohol indeholder 211 kalorier. Dem skal man naturligvis ikke have mange af, hvis man vil kalorieindtaget lavt.

Dog ser man også flere og flere light-øl på markedet, der stadig smager fantastisk, men blot indeholder færre kalorier. Hos Carlsberg har de Nordic, mens man hos Heineken finder deres 0,0’er.