Hvad står ADHD for?

Er ADHD noget man skal være nervøs over? Kan man stadigvæk gennemfører sin uddannelse, selvom man er blevet diagnoseret med det? Disse spørgsmål ville blive besvaret nedenunder.

hvid Fidget spinner

Hvad er ADHD

ADHD står for: Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Du har måske hørt om ADHD før? Det er en neuropsykiatrisk lidelse, der giver forstyrrelser i forskellige hjernemæssige funktioner.

Det kan påvirke koncentrationen, som kan påvirke ens hverdag. Der findes 3 typer af ADHD – herunder overvejende hyperaktivitet, overvejende eller udelukkende forstyrrelse af opmærksomhed, eller en kombineret type.

2-3% af alle børn har diagnosen ADHD. (Kilde: www.adhd.dk)

Hvad er årsagen til ADHD?

Der er endnu ikke kommet noget konkret evidens på hvad ADHD er. Videnskabet ved dog at det er en biologisk tilstand i hjernes område, som styrer opmærksomhed og motorik, der er problemer med. Mere specifikt hjælper de med at planlægge og sørger for at man kan overskue de forskellige ting. Forskningen tyder på at det er en nedsat mængde dopamin og noradrenalin, der er skyld i ADHD.

Er man ramt af diagnosen, kan det medføre nogle udfordringer i sin hverdag. Heldigvis bliver vi kun bedre og bedre til at håndtere diagnosen.

Eksempelvis er det essentielt at man er bekendt med disse udfordringer, såsom koncentrations besvær, skabe overblik, struktur og planlægning, sådan uddannelse,  job, familie og venner har forståelse for dette.