Hvad kan kokosolie bruges til?

Måske har du hørt om kokosolie før? Men hvad er det lige som det kan bruges til. Faktisk har kokosolien rigtig mange forskellige egenskaber. Bliv klogere på kokosolien, og hvordan du kan bruge det i din hverdag. Læs mere.

Kokosolie i skål

Derfor skal du bruge kokosolie

Kokosolie kan både bruges som kosmetik og madlavning. Det er næsten 4000 år siden kokosolien blev anerkendt som et middel med rigtig mange anvendelsesmuligheder. Sådan er det stadigvæk, og flere og flere er begyndt at få øjnene op for oliens mange muligheder. Isoleret set indeholder kokosolien rigtig mange forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter, som netop er med til at gøre den så brugbar.

Som du måske kender fra mange af de andre olier der findes på markedet, såsom olivenolien eksempelvis, så udvikler kokosolien ikke ligeså mange transfedtsyrer, der netop gør den super velegnet til stegning. Dette er med til at gøre at olien ikke bliver påvirket i samme omfang af høj varme, som man har erfaret ved olivenolien. Udover over at være fantastisk til madlavningen, er den også super essentiel til kosmetik og velvære.

Olien har meget nemt ved at trænge ind i både hud og hår, som gør den yderst fugtgivende og plejende. Faktisk kan man både anvende kokosolien på krop, ansigt og i hår.

Undgå tørre hænder

Døjer du med tørre hænder, bør du prøve kokosolie. Du har sikkert oplevet mange forskellige slags håndcremer, der kan have svært ved at trække ordentlig ind. Dette er ikke tilfældet med kokosolien. Ydermere har den en meget naturlig, blid og neutral duft, og dermed ikke fyldt med parfume og lignende der kan være skadelig for din hud.

Undgå tør hud

Udover bløde hænder, er det også dejligt med en blød hud. Brug kokosolie som body lotion. Det samme scenarie gør sig gældende her. Du vil opleve en olie der trækker rigtig fint ind, og samtidig med er nem at fordele ud over hele kroppen. Ligeledes er kokosolien perfekt som after-sun, hvis du eksempelvis er blevet rød eller lignende på en sommerdag. Den har en form for nedkølende effekt, der både har en effektiv virkning, men også rar fornemmelse.

Brug kokosolie som rens

Du kan også anvende bruge olien som rens. Med dens naturlige og vitaminrige effekt, har den en afslappende og rar fornemmelse på ansigtet. Sørg altid for at vaske ansigtet med varmt vand, for at have den mest effektive virkning af produktet.

Brugs kokosolie som hårkur

Ønsker du mere shine, eller blot lidt selvforkælelse, kan du anvende kokosolie som hårkur. Du behøver ikke bruge rigeligt, da olien er meget drøj. Derfor spar hellere lidt på den, for også at undgå et meget fedtet look. Dette er primært, hvis du ønsker at bruge olien som et hverdagsprodukt, som alternativ til hårvoks, gele eller lignende.

Brug kokosolie til madlavning

Udover oliens mange funktioner på hud og hår, kan du også anvende den til madlavning. Det er nok også her de fleste gør brug af kokosolien. Den er god til stegning, da den bedre kan tåle den høje varme fra panden, sammenlignet med mange andre olier. Ligeledes har den en lækker og naturlig smag, der ikke på nogen måde er dominerende.

Brug kokosolie som velsmagende ingrediens

Kokosolie kan også anvendes i salater og lignende, hvis man blot ønsker en lidt mere frisk smag.

Køb kokosolie til madlavning her (reklamelink).