Hvad hjælper på hovedpine?

Døjer du somme tider med hovedpine, kan det skyldes flere forskellige årsager. Hovedpine er noget rigtig mange danskere desværre rammes af dagligt, men måske én af nedenstående faktorer kan være medskyld i din belastning. Læs mere og bliv klogere på din hovedpine.

Sponsoreret indhold
pige med hovedpine

De mest hyppige faktorer

Vi har opstillet nogle af de mest hyppige årsager til hovedpine nedenstående her. De står nævnt i uvilkårlig rækkefølge.

Får du nok vand? 

Drikker du nok væske, og her især vand i løbet af din dag. Det er vigtigt at man har fokus på at få rigelig med væske, og endnu mere, hvis man har et hårdt fysisk job, eller på en varm sommerdag. Væske skal indtages løbende, og ikke kun én gang i timen. Effekten er langt bedre, hvis man er opmærksom på dette. Helt optimal væskeindtag er hvert 15 minut.

Rejs dig minimum 1 gang i timen 

Arbejder du på kontor, hvor størstedelen af din dag er stillesiddende, er det vigtigt at du sørger for at få rejst dig minimum 1 gang i timen. Det er godt for blodomløbet, og sikrer at der kommer ilt til hjernen. Det kan eksempelvis være en god idé, at hver gang du skal snakke i telefon at du rejser dig op. Har I hæve-sænke skriveborde, er det ligeledes en rigtig god idé at arbejde stående i perioder.

Undgå kage, kaffe og energidrikke 

Har du en trang til sukker, er det vigtigt at du er opmærksom på at holde dit blodsukker stabilt. Drikker du eksempelvis energidrikke, eller kaffe i større mængder, kan du påvirke dit blodsukker niveau, der inden for kort tid virker effektivt, men efter en time i princippet kan få dig ned på et endnu lavere energistadie. Dette kan give dig en trang til sukker, for at søge et stabilt energiniveau. Dog har det bare en helt modsat effekt.

Frisk luft

Få frisk luft minimum 2 gange dagligt. Hvis det er muligt, gå en tur enten lige før eller lige efter frokost. Det behøver ikke være mere end 5 minutter, men blot det at komme udenfor er en rigtig god idé. Ligeledes fokuser på indeklimaet, sådan der er et behageligt miljø på kontoret. Undgå tobaksrøg hvis muligt.

En god måde at få frisk luft på, er blandt andet ved at tage cyklen til-og-fra arbejde. Om modellen hedder Kildemoes, Ridley eller Cannondale er underordnet – det vigtigste er den friske luft og motion.