Hvad er castor olie?

Castor olien stammer fra planten ricinus communis, der oprindeligt er fra sydøstlige Middelhavsområde, Østafrika samt Indien. Castor olien er også kendt under flere navne, herunder ricinusolie, amerikansk olie, kristpalmeolie og olieplanten. Vi vil i dette indlæg omkring olien, sådan du måske bedre kan forstå dens kvaliteter og hvad den i princippet kan anvendes til.

Sponsoreret indhold
castor oil

Der findes rigtig mange fordele ved castor olie, der både kan fremme skønhed og immunforsvaret. Det er svært at komme omkring det hele, men hvis vi skal fremhæve nogle af kvaliteterne ved olien er det blandt andet: fremmer sårheling, hjælper til hårvækst, giver fyldige øjenvipper, godt for huden (akne), generelt fugtgivende og kan også anvendes ved solskoldning. 

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Castor Olie.

Hvor finder jeg ricinusolie?

Det er bestemt ikke usandsynligt at du allerede har produkter stående hjemme i skabet, der indeholder ricinusolie. I dag anvendes olien nemlig i mange cremer, kosmetikprodukter, shampoo og hårprodukter generelt, samt læbepomade.

Olien skulle ifølge studier have en inflammatorisk effekt, der netop gør den så effektiv. (Kilde: læge Josh Axe)

Der er svært at tage stilling til om olien er bedre end nogle af de andre olier vi også kender på markedet. Dette kan være en meget individuel vurdering, ligeledes også hvilket formål man har med olien. Dét vi ved er at den på trods af den lidt “tykke” konsistens, stadigvæk trænger fint ned i huden, og bedst egner sig til enten til tør/ fedtet hud.

Søger man en anti-aging olie, bør man i stedet kigge imod en hybenkerne-olie, der er rig på C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, linolsyre og linoleic acid.

Du kan læse mere om fordelen ved hybenpulver her.

Husk at skønhed stammer indefra

Uden at forklejne effekten af castor olien, er det essentielt at huske at skønhed starter indefra. Det findes ingen mirakelkur, men det handler ganske enkelt at have styr på sit fundament – har man det, er effekten af en olie som castor også langt mere effektiv.

Fundamentet er kost, søvn og fysisk aktivitet. Får man ikke en sund og balanceret kost, kan det i princippet påvirke de to andre, og det kan være svært at udfylde nogle af dem.

Kost giver energi og overskud, der giver én lyst til at være fysisk aktiv, den fysiske aktivitet gør en træt, der giver én lyst til at få sovet.

Desværre er det bare ikke helt så nemt, men man kan gøre sig selv den tjeneste, og forsøge at finde en god balance og rytme.