Guldimplantation: Alternativ behandling til slidgigt i knæet

Sponsoreret indhold
Smerte i knæ

Personer, der har smerter som følge af slidgigt i knæet, kan hurtigt skrive under på, at det er utroligt hæmmende for langt de fleste gøremål, som mange af os ellers tager for givet i hverdagen.

Men før en knæoperation kommer på tale bør man selvfølgelig overveje hvilke alternativer, der er til at få indopereret en protese i knæet. Og her er guldimplantater noget nær et vidundermiddel, der kan afhjælpe smerterne hos langt de fleste.

Guldimplantater til brug i smertende led er blevet brugt siden 1970’erne. Dengang var det dyrlæger i USA, der udviklede metoden til at komme særligt hundes smerter i ryg og hofte til livs. Siden 90’erne er den samme metode dog også blevet brugt til mennesker, der oplever problemer med hofter, nakke og knæ – og dette med fremragende resultater.

Du kan læse mere om behandlingen med guldimplantater i knæet via dette link til en klinik, der foretager indgrebet.

Hvordan hjælper guldimplantater på slidgigt i knæet?

Guldimplantater er kendte for at kunne afhjælpe smerter – og i nogle tilfælde helt gøre patienten symptomfri – i en lang række tilfælde. Mange mennesker har fået indsat guldimplantater i fx nakke, hofte eller knæ, hvis smerterne når op på et niveau, hvor det kan være hæmmende for livskvaliteten. I praksis kan smerter i alle led ofte hjælpes væk med guldimplantater.

Behandlingen med guldimplantater mod slidgigt i knæet er ofte at foretrække inden man går videre med en evt. operation. Operationer af knæet er nemlig forbundet med en lang række potentielle komplikationer, der kan forstyrre videre efter operationen. Med guldimplantater er det anderledes, da der ikke er nogen kendte bivirkninger hverken under eller efter indgrebet.

Skal jeg spørge min egen læge til råds?

Du behøver ikke at spørge din egen læge til råds inden du selv begynder at udforske mulighederne for guldimplantater hos en speciallæge. Mange almindelige læger kender nemlig slet ikke til behandlingen.

I Danmark er det udelukkende speciallæger, der foretager behandlingen med guldimplantationer. Disse læger kan også hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål, og forventningsafstemme med dig, hvis du er interesseret.

Sådan foregår en guldimplantation i knæet

Behandlingen med guldimplantation er simpel, når man sammenligner med en mere omfattende knæoperation.

Når du skal have indsat implantaterne, tager det samlet set ca. en time. På denne tid kan speciallægen både foretage de nødvendige scanninger, der afslører hvor implantaterne skal indsættes. Herefter vil lægen lokalbedøve det område, der berøres, og indsætte implantaterne med en tynd kanyle. Når guldimplantaterne er indsat i knæet, vil de blive der resten af patientens liv, og smertelindre i området.

Du kan tage hjem samme dag som behandlingen finder sted, og du skal ikke igennem en genoptræningsperiode. Smertelindringens effekt begynder med det samme – når smerterne fra behandlingen fortager sig, selvfølgelig.

Sådan virker guldimplantaterne

Hvis du er som de fleste, så undrer du dig garanteret over hvordan guldimplantater overhovedet kan hjælpe på slidgigt i knæet.

Den smertelindring, man kan opnå med guldimplantater, er særdeles effektiv. Kort sagt virker guldimplantater smertelindrende på to måder:

  1. Guldimplantaterne stimulerer kendte akupunktur-punkter omkring knæet. Implantaterne kan være med til at opretholde den smertelindrende effekt, som mange oplever midlertidigt gennem almindelige akupunktur-behandlinger.
  2. Guldimplantaterne påvirker PH-værdien i det område, hvor de indsættes. Dette hæmmer yderligere smertesignalerne fra området, hvor guldimplantaterne arbejder.

Guldimplantaternes virkning er udelukkende smertelindrende. Din slidgigt kommer ikke til at gå væk, selvom du får behandlingen. Til gengæld kan behandlingen være med til at genvinde din livskvalitet betydeligt.

Hvilken effekt kan man forvente efter en guldimplantation i knæet?

Når du har fået foretaget behandlingen, kan du forvente en øjeblikkelig smertelindring. Behandlingen er skånsom, og medfører ikke mange smerter i sig selv. Når området er helet, vil mange opleve en delvis eller hel smertefri tilstand i knæet.

Der er ingen kendte bivirkninger eller komplikationer, der opstår som følge af guldimplantater. Med andre ord er behandlingen risikofri, og kan betragtes som et “gratis skud i bøssen”. Patienten, der har fået guldimplantater indsat, skal heller ikke igennem et længerevarende genoptræningsforløb.

Hvad siger de patienter, der har fået behandlingen?

De fleste patienter, der har fået indsat guldimplantater i knæet, beretter om en hel eller delvis fjernelse af de smerter, der tidligere har forstyrret helt almindelige daglige gøremål. Mange patienter fortæller også om markant forhøjet livskvalitet som følge af behandlingen.