Gode råd om tandhygiejne

Vi drømmer alle om et perfekt smil. At kunne smile med munden åben og ikke skamme sig er noget vi alle ønsker, men som med andre gode ting, så skal der lidt arbejde til.

Sponsoreret indhold

Her får du et par tips til at holde dine tænder sunde og pæne.

Vejen til en god tandbørstning

Som udgangspunkt bør alle voksne mennesker børste tænder mindst 2 gange dagligt. Maden der sætter sig i vores tænder kan være med til at skade vores tænder og derved forkorte deres levetid, så tandbørstningen er helt essentiel for dit tandsæts velvære.

Når du børster tænder skal du huske at vælge en tandbørste der passer bedst til dig. Om den er elektrisk eller manuel betyder ikke det store, den skal blot ikke være for hård, da det kan irritere dit tandkød.

2 minutters tandbørstning om morgenen og aftenen er som regel nok for at holde dine tænder sunde og frie for madrester. I de 2 minutter skal du dog huske at være grundig. Lad tandbørsten ramme alle kroge og flader, og brug eventuelt et spejl til at få et bedre overblik.

Hvis du er i tvivl om tandbørstningen og dine tænders tilstand, så rådfør dig eventuelt med tandlægerne Rønn og Lund i Horsens. Her kan du få professionel rådgivning og pleje, som gavner både dine tænders levetid og din eget selvvære.

Undgå dårlige ånde

Ingen ønsker at have dårlige ånde, da det både er ubehageligt for en selv og ens omgivelser.

Dårlige ånde kommer som oftest af dårlig mundhygiejne fra eksempelvis manglende tandbørstning. Hvis tænderne og mundhulerne ikke holdes rene gennem tandbørstning eller brugen af tandtråd, så dannes der flere bakterier.

Bakterierne er med til at nedbryde madresterne, en proces der bl.a. kan være ildelugtende pga. svovlbrinteforbindelserne.

Ønsker du at holde de dårlige ånde tilbage, så husk at børste tænderne grundigt. Hvis du har svært ved at nå alle leder og kanter med din tandbørste, så kan du for eksempel bruge tandtråd eller tandstikker.

Ved at holde en god mundhygiejne og ikke gå på kompromis med tandlægebesøg og tandbørstning, så kan du bibeholde det sunde tandsæt og rene smil, og derved mindske risikoen for ubehagelige overraskelser, der kan koste dig dyrt.