Fænomenet perfekt – findes det?

I en verden fyldt med filtre, sociale medier og stress kan det være svært at fremstå perfekt. Men findes perfekt overhovedet, eller er det blot forskruet opfattelse af en alt for moderne verden. Det er et godt spørgsmål, men vi føler alligevel emnet fortjener sin omtale på vores medie HELSEBOOST. Tak fordi du læser med.

Sponsoreret indhold

De sociale medier er en stressfaktor

Eller rettere – de sociale medier KAN være en stressfaktor. Det kommer helt an på sin tilgang til medierne. Men desværre hører vi om rigtig mange dårlige historier på baggrund af de sociale medier. Det er især unge mennesker, der stresser hinanden til næsten leve et fejlfrit og alt for perfekt liv. Men perfekt findes ikke, det kan vi ligeså godt understrege nu. Det er okay at lave fejl, og faktisk er det hvor fejlen sker, at man udvikler sig og flytter sig som menneske. Dog er der opstået en frygt for at lave fejl, hvilket er skadeligt i forhold til personlig udvikling, men også af ens menneskelige evner. Fejl er helt OKAY, man skal bare ikke lave den samme fejl to gange.

Og nej – der er ingen af dine kammerater der lever et perfekt liv, selv om det nemt kan se sådan ud, hvis man browser vedkommendes Instagramprofil igennem.

Kosmetiske operationer

Mange vælger at få kosmetiske operationer, fordi de ikke er tilfreds med deres nuværende udseende. Der kan være mange ting som forstyrrer deres opfattelse af den perfekte kropsideal. Men igen – den findes ikke.

Dog skal der også siges, at kosmetiske operationer godt kan give god mening i flere henseender. Eksempelvis hvis man har vejrtrækningsproblemer, såsom en skæv næseskillevæg, eller skævt bid og lignende, hvor der giver god mening at få rettet sine skavanker, eftersom det kan være med til at øge livskvaliteten.

Motion og en aktiv livsstil

Selvom perfekt ikke findes, kan man altså godt have følelsen af at være perfekt. Et gammelt ordsprog siger:

”Man skal kunne holde af sig selv, før man kan holde af andre”.

Skal dette være muligt, er det vigtigt at man har en god følelse med sig selv. Men den gode følelse med sig selv, skabes altså bedst på baggrund af det indre. Ligesom sundhed opstår det indefra, og det er derfor vigtigt at man er i balance med sig selv og sin krop.

Balance kan opstå på mange måder. Blandt igennem fysisk aktivitet, hvor en frisk løbetur eller cykeltur dagligt kan anbefales. Der skal ikke meget til, før man får pulsen op, men blot følelsen af at være i gang kan sætte gang i kroppen og sprede positive endorfiner i hjernen.

Og hvis det er motivationen som tricker, kan et smartwatch ændre meget. Brug sommeren til at få en rytme i din motion og aktivitet, for at kunne et grundlag til når du skal tilbage på arbejdspladsen igen. Husk også på, at perfekt findes ikke, men du må gerne føle dig perfekt.

God sommer.