Er mørk chokolade sundt?

Ønsker man lidt lækkert til sin aftensnack, kunne mørk chokolade være en mulighed - men er mørk chokolade egentlig sundt? Og er det i hele taget bedre en lys chokolade? Dette har vi dykket ned i på HELSEBOOST, som du kan læse mere om lige her.

Sponsoreret indhold
Mørk chokolade

Lidt om mørk chokolade

Lad os starte med at slå fast: Den mørke chokolade er sundere end den lyse. Mørk chokolade har et højt indhold af kakao – og netop kakaoen indeholder rigtig mange gode ting. Frøerne fra (Theobroma cocao) som er det træ kakaofrøerne stammer fra, har en lang række stoffer, der har vist at have en påviselig virkning på mennesker. Theobromas videnskabelige navn er; gudernes mad. Det også træets selv samme navn “theobroma” som er det mest betydningsfulde indholdsstof i kakao, som mest af alt minder meget om koffein (Kilde: Den Store Danske).

Konklusionen herfra er dermed også, at det er den omtalte kakao, som har den primære helbredseffekt – der udover ovenstående også indeholder mange antioxidanter, som vi kender det fra grøntsager, eller de populære super-fruits.

Dog anbefaler vi også altid at man tjekker op på kvaliteten af chokoladen. Ligesom stort set alle andre råvarer, er der stor forskel på de produkter der kan købes.

Ligeledes er det vigtigt at have en rationel tilgang til sin chokolade. Dette er sådan underordnet om den er en mørk eller lys chokolade. Chokoladen kan bruges ved lejligheder, hvor man har brug for lidt sødt. Den mørke chokolade vil kvag den stærke kakaoprocent have en lidt mere bitter smag, end en lys mælkechokolade eksempelvis.

Personligt er jeg vild med den mørke chokolade fra Chocolate and Love.

Mørk chokolade er skønt, sågar også markant sundere end den lyse chokolade, men vi vælger ofte at vælge den lyse i mange tilfælde. Det er blandt andet også meget alment kendt, at vi i gaver ofte giver chokolade, hvilket så igen ofte er den lyse variant. Næste gang du ønsker at give en gavekurv, så kan du måske overveje muligheden for at finde en lækker mørk chokolade at lægge ved. Hvis du ønsker at helgardere dig, så kan du jo f.eks. skrive i dit takkekort, hvorfor at du har valgt netop den mørke variant.

Chokolade er skønt, men alt skal selvfølgelig indtages i de rette mængder. Spises der kun mørk chokolade med et højt kakao indhold, så kan du dog godt snuppe det ekstra stykke, som du ved lys chokolade måske burde lade ligge.