Effektiv behandling af hårtab med PRP-behandling

Mange danskere lider af hårtab, men for nogen er det dog af højere betydning, end det er for andre. Det handler om at være glad for sig selv, og er man ikke bekymret over sit hårtab, er der intet i vejen med dette. Er man derimod ked af sit hårtab, er der heldigvis mulighed for at gøre noget ved det.

Sponsoreret indhold

Der findes adskillige behandlinger af hårtab, men blandt de mest populære behandlinger, finder du dog PRP-behandlingen.

Hvad er en PRP-behandling?

PRP, der er en forkortelse for platelet rich plasma, er en 100 procent naturlig behandling. Det er nemlig kroppens egne vækstfaktorer, der bruges til behandlingen.

Derfor er det også en behandlig, der er uden risiko for farlige bivirkninger. Helt grundlæggende består behandlingen af et koncentrat af vækstfaktorer, der er udvundet fra en blodprøve fra dig selv.

Dette koncentrat, og dermed dine vækstfaktorer, bliver injiceret i hårbunden ved hårrødderne. Dette gøres, da vækstfaktorerne her er med til at stimulere hårest vækst, hvorved du vil få en kraftigere hårpragt.

Der findes ligeledes en videreudvikling af PRP, der hedder PRF, hvilket er en forkortelse for platelet rich fibrin. I denne behandling frigives vækstfaktorerne langsommere, hvorfor der er længere tids effekt ved hver behandling.

Hvordan virker PRP?

har du overvejet at få udført en PRP behandling af hårtab, vil du sandsynligvis gerne vide mere om, hvordan behandlingen ikke egentlig fungerer.

De fleste af de personer, der oplever hårtab eller en tynd hårpragt, lider af en form for hårtab, som er kendt som androgent hårtab. Det er kendetegnet ved:

  • At de enkelte hårstrå bliver tyndere, da hårrødderne skrumper
  • At hårets vækstfase forkortes
  • At tiden fra afstødning af et hårstrå til et nyt tager dets plads, er længere

Det er naturligvis netop disse sygdomsprocesser, der er mulighed for at behandle og modvirke ved hjælp af PRP. Det skyldes, at PRP har et højt indhold af koncentrationer af vækstfaktorer, der er med til at stimulere hårrøddernes vækst.

Hvis du beslutter dig for at undergå en sådan behandling, vil du derfor opleve, at resultatet er, at dine hårrødder bliver større og kraftigere. Ikke nok med det, så bliver de enkelte hårstår også tykkere og hårrøddernes vækstfase forlænges.

Dette vil selvfølgelig medføre, at der også dannes nye hår hurtigere, når de gamle afstødes. Det er netop de egenskaber, der er vigtige, hvis man har et ønske om at få en kraftigere hårpragt.

Hvornår ser jeg effekt af behandlingerne?

Dette er ikke noget, der kan gives et konkret svar på, da det er meget individuelt, hvornår folk oplever, at de kan se resultater.

Det er dog værd at nævne, at de fleste begynder at se resultater allerede efter anden behandling. Der er også andre, der oplever, at de kan se resultater allerede efter den første behandling. Det er dog kun et fåtal, der er så heldige.

Desuden er der også en gruppe personer, der først begynder at se resultater senere i processen. Derfor skal du ikke tro, at behandlingen ikke virker, hvis ikke du ser resultater efter første eller anden behandling.