Bliv personlig træner og lev af at dyrke fitness

Elsker du alt, der har med træning, fitness og bevægelse at gøre? Så bør du overveje at gøre din lidenskab til din levevej.

Sponsoreret indhold

Mange, der vælger at blive personlig træner, er nemlig selv helt tossede med træning, og kan du se dig selv hjælpe og motivere andre til at få det lige så sjovt med træning, som du selv har, så er den personlige træner uddannelse måske noget for dig.

Forskere har i mange år påpeget, at regelmæssig bevægelse er nøglen til et langt liv uden diverse skavanker og livsstilssygdomme, og eftersom antallet af diabetikere og overvægtige bliver ved med at stige, så er der behov for passionerede mennesker, som kan hjælpe andre med at opnå og vedligeholde et sundt og godt liv. Motion og bevægelse er en stor del af det at have en sund livsstil, men skal man have mest ud af sin indsats, skal man tage helhedsbrillerne på og også ændre madvaner.

Alt dette kan man personlig træner hjælpe med, og så er der også den fordel, at man med en personlig træner kan få et skræddersyet forløb, som tager hensyn til de udfordringer, man står overfor.

Tag en offentlig tilgængelig eller privat uddannelse

Man kan uddanne sig til personlig træner ved at tage en erhvervsuddannelse inden for fitness. Denne uddannelse tager 2 år, men hvis du ikke kan vente med at leve af din passion, så findes der andre muligheder, som giver dig samme kvalifikationer.

Et eksempel er selvbetalte uddannelser, hvor du godt nok skal betale studieafgifter, men ofte tager denne type uddannelse kortere tid at gennemføre. Derudover er kvaliteten af undervisningen også som regel bedre på selvbetalte uddannelser, da du via studieafgiften bidrager til at opretholde en seriøs undervisning og moderne træningsfaciliteter.

Og så skal man heller ikke kimse af, at man via en selvbetalt uddannelse får de samme kvalifikationer, som hvis man tog en offentlig uddannelse. Da man ikke skal vente på at leve sit bedste liv, er der således mange, som vælger at tage en privat personlig træner uddannelse.

Et eksempel på en selvbetalt personlig træner uddannelse er idrætsuddannelsen ved Paul Petersens Idrætsinstitut i København. Uddannelsen er Danmarks ældste af sin slags, og instituttet er kendt for sin undervisning, som er i høj kvalitet, og sine spændende studieture til mange forskellige dele af verdenen.

Du kan blive meget mere end blot personlig træner

Om end den mest åbenlyse jobmulighed efter endt uddannelse er personlig træner for eksempel i et fitnesscenter eller anden træningsfacilitet, så er mulighederne faktisk mange flere, end man umiddelbart skulle tro.

For når man uddanner sig til personlig træner, får man ikke kun redskaber til træningen i sig selv, men man får i den grad også redskaber til at motivere og interagere positivt med andre mennesker. Sådanne evner kan komme til gode i mange scenarier, og derfor kan man sagtens arbejde med andet end blot personlig træning.

Nogle ender måske som event managers, hvor de har ansvar for at koordinere store sportsbegivenheder, mens andre lander jobs som sportspsykologer, hvor de hjælper sportsudøvere med at udleve deres potentiale.