Godt humør er nøglen til et sundt helbred

Helse er et synonym for sundhed og dækker over det fysiske såvel som det mentale velvære. En af de bedste ting, som vi kan gøre for at opretholde et sundt helbred, er være glade i hverdagen. Godt humør har ifølge flere undersøgelser vist sig at have store effekter på immunforsvaret og kan endda modvirke visse sygdomme og lidelser.

Sponsoreret indhold
Godt humør blandt mennesker

Vi har set nærmere på helbredseffekterne af at være smilende og tilfreds med tilværelsen, og vi kommer desuden med nogle tips til, hvordan du kan forbedre humøret i dagligdagen.

Godt humør er ofte lig med et godt helbred

Mange ser deres helbred som noget, der i høj grad er uden for egen kontrol, og hvor der primært er fysiske grunde til sygdomme og diverse lidelser. Men hvis du i forvejen er interesseret i helse, så ved du sikkert, at man også selv har ret stor indflydelse på helbredet. Og det gælder faktisk ikke kun kost og motion: Dit humør er omtrent lige så vigtigt.

Undersøgelser viser nemlig, at vi bedre kan undgå sygdomme, hvis vores humør er godt. Magasinet ING har skrevet om en amerikansk undersøgelse fra Carnegie Mellon University, hvor man først interviewede 334 forsøgspersoner og dernæst regnede deres score inden for diverse følelseskategorier. Deres følelser blev enten betegnet positivt eller negativt.

Senere blev de inficeret med en forkølelsesvirus, og her bliver det interessant: Den tredjedel af personerne, der blev kategoriseret med færrest positive følelser, fik næsten tre gange så mange symptomer på forkølelse. Den tredjedel, som blev kategoriseret med de mest positive livssyn, oplevede sjældent negative symptomer.

Andre undersøgelser viser, hvordan stress i sig selv kan frembringe fysiske lidelser, og hvorfor stress derfor bør behandles tidligt. Sundhed.dk skriver for eksempel om, hvordan der er sammenhæng mellem stress og hjertekarsygdomme.

Tips til at forbedre humøret i hverdagen

Det kan stærkt anbefales at være så glad som muligt. Men det er ikke altid nemt. Vi møder alle sammen lidt modgang, nogle mindre end andre, men dårlige dage forekommer for alle mennesker. For en person, der har depression, kan det endda virke helt uoverskueligt at blive glad hver eneste dag. Men vi mener dog, at alle kan forbedre humøret til en vis grad.

Så hvilke metoder kan bruges? En god idé er at få mere motion, da det har gavnlige effekter. En passende mængde søvn anbefales også. Andre livsstilsændringer kunne være at tilbringe lidt mere tid med familien og vennerne, da det sociale element har enorm  betydning. Små ændringer kan også betyde meget. Samvirke anbefaler noget så simpelt, som at vi får mere lys, da det påvirker vores daglige energiniveau.

At finde nogle gode fritidsinteresser har vist sig at være gavnligt for mange danskere. Det kan for eksempel være ved at spille flere spil. Tankespil er altid gode, og derudover kan spil hos et casino også være et sjovt og underholdende alternativ, der ligeledes er godt for humøret. Ellers er det smart at lytte til noget godt musik, eventuelt spille selv, blive bedre til at lave mad, tage ud at fiske, eller lave noget helt andet. Der er tusindvis af hobbyer, der kan gøre hverdagen lidt lysere og indirekte booste helbredet.

Andre tips til et sundt helbred

Hvis du allerede er glad og tilfreds med tilværelsen, så er det et rigtigt godt tegn. Men hvad kan man ellers gøre for at sikre et sundt helbred?

Ja, en sund og varieret kost er også altid et godt initiativ. Dernæst kommer motion, som bestemt heller aldrig må glemmes. Du finder masser af helseartikler her på hjemmesiden, så giv dig endelig i kast med at læse i vores arkiver. Det bør give en portion inspiration til, hvordan du kan holde dig sund på alle mulige måder.